Subsidie van hoogheemraadschap om je tuin of bedrijfsterrein vergroenen!

Vandaag lanceert het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard de publiekscampagne ‘Samen Waterproof’. Klimaatverandering heeft grote gevolgen. En dat vraagt om ingrijpende en duurzame maatregelen. Op wereldniveau én gewoon om de hoek, in de buurt. Hoog tijd dus voor meer actie vindt het hoogheemraadschap! Om het bewoners en bedrijven nog aantrekkelijker te maken om maatregelen te nemen, kan vanaf nu subsidie worden aangevraagd voor het vergroenen van het eigen terrein. Samen Waterproof: wat doe jij? 

Het wordt warmer en het regent harder en langer. Tegelijkertijd blijft het ook langere periodes droog. En terwijl in Nederland de bodem verder daalt, stijgt de zeespiegel. Het recente rapport van het IPCC spreekt van een acute noodsituatie als het om klimaatverandering en de gevolgen ervan gaat. Naast dat er maatregelen moeten worden genomen om klimaatverandering tegen te gaan, moeten we ook actie ondernemen om de gevolgen die we nu al merken aan te kunnen. Het hoogheemraadschap nodigt iedereen uit om mee te doen om ook in de toekomst droge voeten te houden.

Klimaatbus on tour

De presentatie van de Klimaatbus is het startschot van de campagne ‘Samen Waterproof’ voor het NOA paviljoen bij het Prins Alexanderplein. De Klimaatbus, volledig ‘gekleed in klimaatadaptieve maatregelen’, rijdt de komende vijf dagen door de regio om bewoners en bedrijven te inspireren ook Samen Waterproof te worden. Hoogheemraad Agnes van Zoelen sprak bij de lancering over het belang van deze subsidie:

“De gevolgen van de klimaatverandering worden steeds meer voelbaar en zichtbaar. We zijn nu allemaal aan zet. Ik vind het belangrijk dat iedereen zijn steentje hieraan bijdraagt. Daarin is het onze taak als hoogheemraadschap om zelf het goede voorbeeld te geven en iedereen te inspireren om wat te gaan doen. Daar sluit de campagne ‘Samen Waterproof’ perfect bij aan. Zelf heb ik onlangs een regenton in de tuin geplaatst. Dat is wat ik doe, maar nu vraag ik aan jullie: wat gaan jullie doen?!”

Locaties Klimaatbus

Kijk hier waar de Klimaatbus de komende week staat. Data en locaties worden in de loop van de week uitgebreid.

Samenkomen op het platform

Op de campagnesite van ‘Samen Waterproof’ worden voorbeelden gedeeld van bewoners en bedrijven die al maatregelen op hun eigen terrein hebben genomen. Door tastbare, kleine voorbeelden centraal te stellen in de campagne, laat het hoogheemraadschap zien dat het nemen van groenblauwe maatregelen niet ingewikkeld is en iedereen zijn bijdrage kan leveren.

Subsidieregeling

De subsidieregeling is ingegaan op 1 juli 2021 en loopt tot en met 30 juni 2024 en is beschikbaar voor iedereen die binnen het beheersgebied van het hoogheemraadschap valt en aan bepaalde voorwaarden voldoet. Denk hierbij aan bewoners, bedrijven en andere organisaties. Voor dit eerste halfjaar wordt € 100.000,- beschikbaar gesteld, voor de komende twee jaar € 200.000,- en € 100.000,- in 2024 (t/m juni 2024). De eerste subsidies voor 2021 worden nu vergeven aan Waterproof-bewoners en -bedrijven.

Kijk voor voorbeeldverhalen, de voorwaarden voor subsidie en het aanvragen ervan op: www.hhsk.nl/samenwaterproof

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio