9.8 C
De Bilt

Succesvolle start brievenactie voor een inclusiever Krimpen

Rotterdam – De eerste 73 brieven zijn binnen met een oproep doen voor een inclusiever Krimpen aan den IJssel. In het zonnetje is COC Rotterdam zondagmiddag aan de voet van de Erasmusbrug bij het diversiteitsmonument de brievenactie gestart. “Het is hartverwarmend dat ik niet langer alleen sta en voel me gesteund door alle reacties en de mensen die nu een brief aan het schrijven zijn”, aldus Leon Houtzager die aangifte deed tegen haatzaaien.

Zoveel mogelijk brieven

“Het doel van deze brieven is om een oproep te doen aan de burgemeester en het bestuur van Krimpen aan de IJssel om méér te doen voor de LHBTQI-inwoners. Jong en oud, iedereen verdient het om in sociale en fysieke veiligheid zichzelf te zijn”, aldus Arjan Beune, voorzitter COC Rotterdam. De feiten laten zien dat dit nog niet helemaal op orde is. Daar wil COC Rotterdam volgende week zaterdag aandacht voor vragen in Krimpen en de persoonlijke verhalen aanbieden aan de burgemeester.

Meehelpen met jouw verhaal

Wil jij meehelpen? Stuur dan een brief naar secretariaat@cocrotterdam.nl  Deel een regenboog op socials met #liefdeisliefde en #STOPwegkijken om jouw betrokkenheid te tonen. Niet alleen voor COC Rotterdam, niet alleen voor Leon Houtzager, niet alleen voor de gemeente Krimpen, maar voor alle LHBTQI’ers overal. Samen staan we sterker.

Bron: COC Rotterdam

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio