13.6 C
De Bilt

Surfrock editie 2023 toch nog mogelijk?

Krimpen aan de Lek – Surfrock muziekfestival is al 7 jaar een begrip in de Krimpenerwaard en omgeving. De organisatie, met als voorzitter Barend Verburg, en velen vrijwilligers steken al jaren veel tijd in het organiseren van Surfrock. Dit festival wordt altijd druk bezocht. Het is een gratis festival, dus ook toegankelijk voor de minima. Naarmate het bekender werd, werd het ook drukker.

De bands treden belangeloos op en de sfeer is altijd goed. Inmiddels wordt Surfrock ook gezien als reünie voor bands en muziekliefhebbers die elkaar daar treffen. Een happening die vele sociale bindingen met zich mee brengt.

Band Smokey Attic © Regio Online – Joke Rietveld

Lastig communiceren over vergunning

In 2021 was er al spraken van moeilijkheden en miscommunicatie met de gemeente, waardoor Surfrock bijna niet door zou gaan. Gelukkig kwam dit op het laatste moment nog goed.

Barend Verburg liet via de Facebookpagina van Surfrock weten, dat het feest dit jaar niet door zal gaan;
” Beleidsfoutjes door bestuur zelf maar ook no helping hand door gemeente om de giga-inflatie het hoofd te kunnen bieden. Soort veel politiek geblah, blah, blah, om inwoners een leuk free iets te bezorgen maar feitelijk gaat nieuw onderkomen onzer ambtenaren a een 35 miljoen voor ! Een paar duizend extra voor het leukste, gezelligste festival van de Krimpenerwaard !?? : nee, valt buiten de regeltjes !
(en bij dergelijke getallen wel op de kleintjes letten dus )Nogmaals sorry, het is/was hobby van mij/ons maar teveel regeltjes. Bureau contra ‘werkvloer’, ik kan dit niet meer handlen. Next year ? Nog geen idee.”

Op dit bericht kwam veel uiting van teleurstelling, begrip naar de organisatie, maar veel onbegrip naar de gemeente. De organisatie is met Surfrock gestart uit hobby en liefde voor muziek. En om een behoefte te vullen voor alle leeftijden in de vorm van een gratis festival, geschikt voor jong en oud en met verschillende muziekstijlen en een kindermiddag. En om lokale bands een podium te geven. Veel bands zijn in de regio bekend(er) geworden door hun optreden bij Surfrock.
Er worden geen winsten gedraaid, het doel is kosten dekkend. Maar de kosten stijgen ook voor de organisatie en zijn niet meer op te brengen zonder ondersteuning van de gemeente.

Steun uit verschillende hoeken voor Surfrock

Inmiddels is er een crowdfunding opgezet om geld in te zamelen. En laat Leefbaar Krimpenerwaard via Facebook weten vragen te stellen aan de gemeente, zoals of er nog een mogelijkheid gevonden kan worden om het festival alsnog door te kunnen laten gaan. Hieruit blijkt dat velen dit geliefde festival graag zien doorgaan. Is er een sprankje hoop dat het toch nog door zal gaan?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio