13.8 C
De Bilt
vrijdag, 22 september 2023

Taptoe Krimpen aan de Lek bij voetbalvereniging Dilettant

Zaterdag organiseerde muziekvereniging Cresendo uit Krimpen aan de Lek weer de jaarlijkse taptoe. Dit jaar kregen ze de medewerking van Eska uit Bemmel, Drumfanfare TTH uit Hazerswoude, Metro uit Scheveningen en de Rijnmondband uit Schiedam.

Straatparade

Om de bevolking een beetje op te warmen begonnen de korpsen om 18:00 uur aan een straatparade door het dorp. Deze liep door het warme weer iets uit en werd er na de rondgang even een drinkpauze ingelast voor de muzikanten.

Foto: © Regioonlne.nl, Fotograaaf: Richard Luthart

Taptoe

Na de drinkpauze om 19:15 uur begonnen de korpsen met een voorstelronde. Elk korps ging al spelend een ronde over het taptoeterrein. Hierna begon Eska met het uitvoeren van hun show. TTH en Metro waren vervolgens aan de beurt. Als één na laatste kwam Cresendo zelf op het veld voor hun optreden. Zij hadden hun show gebaseerd op de Amerikaanse muziek en hadden het tenue aangepast op het weer. Zij deden de show zonder jas, maar met bretels met de Amerikaanse vlag erop. Als laatste korps was de Rijnmondband aan de beurt. Hun show was genoemd Capture the flag.

Taptoe Krimpen aan de Lek. Foto: © Regioonlne.nl, Fotograaaf: Richard Luthart

Finale

Na de show van de Rijnmondband begon de finale onder leiding van dirigent Vincent Terlouw van Crecendo. Eerst werd het koraal ‘Blijf mij nabij’ gespeeld. Toen klonk het taptoesignaal gevolgd door het Wilhelmus. Hierna verlieten de muziekverenigingen het veld van voetbalvereniging Dilettant en kwam er weer een eind aan een geslaagde maar warme taptoe.

Foto: © Regioonlne.nl, Fotograaaf: Richard Luthart

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio