9 C
De Bilt

Taxibusje met meerdere personen te water bij pont Krimpen aan de Lek

Krimpen aan de Lek – Rond 21.55 uur werd er groot alarm geslagen toen een taxibusje in het water terecht was gekomen bij de pont aan de kant van Krimpen aan de Lek. Meerdere ambulances, brandweer en politiewagens waren opgeroepen en gingen ter plaatse. Hierbij was ook een duikteam van de brandweer aanwezig.

“Taxibusje dreef zo in het water”

Een ooggetuige laat ons weten dat hij net de hoek bovenaan de dijk om kwam lopen en plots een busje in het water onderaan de helling in de Lek zag drijven. “Het was een heel raar gezicht en ik wist ook echt niet wat ik kon doen. De pont kwam al snel van de overkant aanvaren met de klep naar beneden om zo het busje nog met touwen te kunnen zekeren”, zo verklaarde hij. De pont was echter net niet op tijd daarvoor.

Bij aankomst stoep naar veerpont – Foto © Egbert van den Bosch – Regio Online

Inzittenden lijken allemaal gered

“Plots zag ik dat de achterruit werd ingeslagen en er een paar mensen uit het busje werden gehaald. Het was een heel bizar gezicht, want kort daarna verdween het busje in het water”, aldus de getuige. Een andere vrouw liet weten dat haar tante in het busje zat en de zoon de bestuurder was. “Mijn tante is 89 jaar en was net vertrokken met de taxibus”, zo verklaarde zij. De 60 jarige bestuurder werd behandeld aan zijn arm, hoogstwaarschijnlijk vanwege het inslaan van de achterruit. Alle slachtoffers werden op de pont behandeld en nagekeken. Onbekend is of er ook iemand naar het ziekenhuis is gebracht.

Twee duikers van het duikteam van de brandweer
Twee duikers van het duikteam van de brandweer – Foto © Jurian de Jong – Regio Online

Duikers komen niet meer in actie

De duikers van het duikteam leken niet meer in actie te komen. De bus zou inmiddels al tientallen meter door de stroming van het water zijn meegevoerd en omdat verklaard was dat alle inzittenden uit het taxibusje waren gekomen, was nu zoeken te gevaarlijk.

Bootje Rijkswaterstaat ter plaatse
Bootje brandweer ter plaatse -Foto © Jurian de Jong – Regio Online

Oorzaak

Zoals te verwachten is over de oorzaak van dit beangstigende ongeval nog niets bekend. Hoe het busje van de helling in het water terecht kon komen blijft voor nu nog gissen. Technisch onderzoek zal verdere antwoorden moeten geven. Wanneer het busjes opgespoord wordt en geborgen is nog onbekend. Veel hangt af of het voertuig een mogelijk gevaar voor de huidige scheepvaart kan opleveren.

Foto © Egbert van den Bosch – Regio Online

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio