15.1 C
De Bilt

TCK Heren 1 ontvangt Krimpense Maan voor kampioensprestatie

Vrijdag 1 september was een bijzondere dag voor het Heren 1 team van Tennisclub Krimpen (TCK). Tijdens het 70-jarig jubileumfeest van de vereniging ontving het team de Krimpense Maan uit handen van wethouder Kirsten Jaarsma. De Maan is een erkenning voor hun bijzondere prestatie als landskampioen.

Winst na volharding

Het kampioenschap in de Topklasse werd pas in de laatste wedstrijd door TCK beslist. In een spannende finale in Santpoort namen zij het op tegen Joy Jaagpad uit Amsterdam. Hoewel het team met 1-3 achter kwam, hebben zij doorgezet en de achterstand weten om te buigen in een overwinning. Hiermee kroonde zij zich tot landskampioen in de zaterdag-Topklasse. Na de eredivisie is dit het hoogste niveau van Nederland.

Unieke prestatie TCK

Met het behalen van de vijfde landstitel op rij heeft het team een unieke prestatie geleverd: een nationaal tennisrecord. Jaarsma: ‘Een prachtige prestatie van een ploeg waar we in Krimpen heel trots op mogen zijn. Het team is ongetwijfeld een inspiratie voor alle jonge tennissers in onze gemeente.’

De Krimpense Maan wordt toegekend aan zowel Krimpenaren als niet-Krimpenaren en verenigingen als blijk van waardering op het gebied van sport, cultuur en samenleving.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio