21.9 C
De Bilt
woensdag, 18 mei 2022

Tijdelijke sluiting Krimpenerwaard College verlengd

Krimpen aan den IJssel – “Op dit moment is het nog niet bekend of de vloerconstructie van het Krimpenerwaard College veilig is”, zo staat op de website van de school te lezen. Zelfs het zes uur journaal van de NOS besteedde er ruimschoots aandacht aan vanavond,

Sluiting met zeker 1 dag verlengd

De school zal dus ook op dinsdag 24 oktober dicht zijn. Er wordt gezocht naar oplossingen om het leerproces zo veel mogelijk te laten doorgaan. De examens die moeten worden afgenomen waren daardoor vandaag eigenlijk afgelast, maar er is inmiddels een andere ruimte gevonden. Ouders en leerlingen zijn via mail op de hoogte gebracht.

Foto: Krimpenerwaard College door Jeffrey Groen – © Regio Online

NOS Journaal bij Krimpenerwaard College

Het zes uur journaal van de NOS liet in een uitgebreide reportage weten, dat er honderden gebouwen zijn waarbij de vloerconstructie mogelijk dezelfde bouwfouten bevat als die in een parkeergarage in Eindhoven. Op 27 mei van dit jaar stortte daar een groot deel van het vloerdek in.

Vier gebouwen onder de loep

Er zijn nu vier gebouwen die nader onderzocht worden. Het gebouw Polak van de Erasmus universiteit in Rotterdam blijkt al de constructiefouten te bevatten. Het Krimpenerwaard College is één van de vier gebouwen die nu nader onderzocht worden. Wat de mogelijke gevolgen zijn voor de pas 3 jaar oude school als ook hier de constructiefout wordt aangetroffen is volgens rector Ad Keller, nu nog niet te overzien.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio