2.2 C
De Bilt

Toekomst Rudolf Steinerschool Krimpen ziet er zonnig uit

Krimpen aan den IJssel – Vandaag werd de voortgang van de verbouwing van de Rudolf Steinerschool in Krimpen aan den IJssel gepresenteerd. De hoognodige verbouwing en aanbouw van twee nieuwe lokalen, maken onderdeel uit van het Integraal Huisvestingsplan (IHP). Dit plan is onder oud-wethouder Arjan Neeleman gestart en nu in handen van wethouder Wubbo Tempel.

Waarom een Integraal Huisvestingsplan?

“Voor 2018 was het de gewoonte dat als een school liet weten dat er iets opgeknapt moest worden, wij als gemeente adhoc daar op inspeelden. Het ontbrak echter aan een duidelijk financieel plan, dat ook toekomstgericht en gestructureerd de uitdagingen van de scholen in Krimpen op zou kunnen pakken”, aldus Arjan Neeleman over het ontstaan van het IHP. Wethouder Tempel liet weten dat ook dit college er serieus mee aan de slag is gegaan, waardoor nu het project van de Rudolf Steinerschool zo succesvol verloopt.

Rudolf Steinerschool

De uitbreiding met twee klaslokalen en verbouwing van andere lokalen was volgens schooldirecteur Barry Simons, hard nodig. “In de laatste 5 jaar hebben wij een enorme groei in het aantal leerlingen gezien. De antroposofische levenswijze, waarop de Rudolf Steinerschool gebaseerd is, spreekt maatschappelijk duidelijk steeds meer mensen aan. We hebben ons docententeam uit mogen breiden naar maar liefst 22 enthousiaste mensen”, aldus Simons.

Vlot bouwproces en voor op schema

Voor de uitvoering van het geheel, moest projectleider en bouwbegeleider Leen Otte, de diverse partijen bij elkaar en op één lijn zien te krijgen. Met een bouwbudget van € 800.000,= waren er voldoende uitdagingen, maar ook evenveel oplossingen. “Zelf heb ik ruim 35 jaar ervaring als aannemer en heb met alle deelnemende partijen een prima band. Er wordt goed meegedacht, problemen direct besproken en oplossingen snel gevonden. Erg fijn om op deze manier een bijdrage te kunnen leveren voor de Rudolf Steinerschool”, laat Otte weten.

Alle partijen tevreden

Ook schoolbestuurder Peter Schreuder kijkt tevreden naar de voortgang van de bouw op ‘zijn’ Rudolf Steinerschool, evenals locatiemanager van Kinderdam, Fatima Pruis. “De kinderen worden heel erg betrokken bij de verbouwing en zijn erg enthousiast over de vorderingen. Zij hebben er uiteindelijk het meeste baat bij natuurlijk”, aldus een trotse directeur, Barry Simons.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio