9.9 C
De Bilt

Toon van der Klugt aanbevolen als nieuwe dijkgraaf Krimpenerwaard en Schieland

Het algemeen bestuur van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard heeft op 20 februari 2019 unaniem besloten om Toon van der Klugt aan te bevelen als nieuwe dijkgraaf. Hij volgt daarmee Hans Oosters op. Als de voordracht wordt overgenomen, begint Toon van der Klugt voor de zomer als dijkgraaf bij het hoogheemraadschap.

Zorgvuldige selectieprocedure nieuwe dijkgraaf

Na een zorgvuldige selectieprocedure onder leiding van een extern wervingsbureau kwam Toon van der Klugt als de meest geschikte kandidaat naar voren. In totaal hebben 27 kandidaten gesolliciteerd op de vacature van dijkgraaf. De brede vertrouwenscommissie, bestaande uit alle fractievoorzitters van zowel de politieke partijen als de geborgde zetels, ziet in Toon van der Klugt de waardige opvolger van Hans Oosters. 

Dijkgraaf Toon van der Klugt is echte verbinder

Toon van der Klugt is een echte verbinder die op dit niveau al ruim tien jaar lang bestuurlijk betrokken is bij het waterschap en alle ontwikkelingen die daarbij komen kijken. Het algemeen bestuur van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard heeft het volste vertrouwen dat Toon van der Klugt in zijn nieuwe functie sturing kan geven aan deze ontwikkelingen.

Werk hoogheemraadschap doet er toe

Toon van der Klugt: “Ik voel me zeer vereerd om de functie van dijkgraaf te mogen gaan vervullen. Een nieuwe rol voor mij waarbij ik mijn 10 jaar werkervaring als loco-dijkgraaf kan inzetten voor de fantastische baan van dijkgraaf in dit dynamische waterschap. Een mooie en spannende uitdaging waar ik naar uitkijk. Het werk van ons hoogheemraadschap doet er toe, raakt ons allemaal en gaat een steeds belangrijkere rol spelen in onze samenleving. Hier wil ik mij als dijkgraaf in verbinding met het dagelijks bestuur, de verenigde vergadering, de organisatie, de andere overheden en niet in de laatste plaats de burgers en bedrijven in ons gebied, graag voor inzetten.”

Vervolg procedure

De aanbeveling van het algemeen bestuur wordt voorgelegd aan  het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland. Na instemming door het college van GS wordt het besluit voorgelegd aan de minister van Infrastructuur en Waterstaat. Toon van der Klugt wordt door de minister vervolgens voorgedragen voor de benoeming tot dijkgraaf bij Koninklijk Besluit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio