17.6 C
De Bilt

Eindelijk weer een Truckrun Krimpenerwaard

Krimpenerwaard – Op zaterdag 18 september was er weer een Truckrun Krimpenerwaard. De run was dit jaar bezet met maar liefst 108 vrachtwagens. Ooit bedacht om mensen met een verstandelijke beperking een mooi dagje uit te bezorgen, is het inmiddels een echte traditie geworden. Vorig jaar kon de run vanwege corona geen doorgang hebben. Daarom keken alle chauffeurs en deelnemers dit jaar er extra naar uit. Het werd dan ook één groot feest!

Route Truckrun

Ook dit jaar startte de truckrun op het Koekoeksplein in Krimpen aan den IJssel. Daarna reed de stoet over de Lekdijk naar Krimpen aan de Lek en Lekkerkerk. Vanaf hier ging het over de dijk verder naar Bergambacht en daarna over de N207 naar Stolwijk en Gouda. Na Gouda werd begonnen aan de terugreis over de IJsseldijk. Eerst door de Dorpsstraat van Gouderak en daarna via de Lageweg naar Ouderkerk aan den IJssel. Hierna was het nog een klein stukje naar het Koekoeksplein in Krimpen aan den IJssel.

Organisatie

Tot een jaar of tien geleden werd de run georganiseerd door de Waardse Truckers. Een aantal mensen miste het evenement en gingen na een aantal jaren de koppen bijeen steken om te kijken of het weer georganiseerd kon worden. in 2019 werd er een try out gereden en daarna was de truckersrun weer terug.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio