14.9 C
De Bilt

Tweede schuur vat vlam in Krimpenerwaard; nu bij woning Oudelandseweg in Ouderkerk

Ouderkerk aan den IJssel – Aan de Oudelandseweg heeft een schuur vlak naast een woonboerderij vlam gevat. Dit gebeurde eind van de ochtend rond 11.25 uur. De woning met schuur ligt vlakbij de T-splitsing die uitkomt op de weg vanaf De Loet.

Veel rookontwikkeling

Door de brand is de rookontwikkeling dusdanig groot dat men zelfs in Krimpen aan den IJssel geuroverlast kan ondervinden. De brandweer zet naast het blussen van de brand uiteraard ook in op behoud van de naastgelegen woning.

Schuurbrand bij Oudelandseweg
Locatie brand aan Oudelandseweg – Foto: © Google Streetview

Stroomhuisje in gevaar

Een naastgelegen stroomhuisje van het hoogspanningsnet loopt ernstig gevaar door de brand en wordt dan ook zo goed als mogelijk beschermd. Medewerkers van de netwerkbeheerder zijn ook ter plaatse geroepen. Op dit moment zijn hulpdiensten nog druk bezig. Er is niets bekend op dit moment over gewonden.

Tweede schuur binnen 24 uur in Krimpenerwaard

Het gebeurt niet vaak dat brandweer in de Krimpenerwaard op dezelfde dag voor dezelfde soort brand moet uitrukken. Eerder vannacht en vanmorgen vroeg, waren hulpdiensten al uitgerukt voor een schuur bij een woonboerderij aan de Hogedijk in Bergambacht. Het bewijst maar weer dat toeval bestaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio