Uitdeelpunt Krimpen zoekt alvast schoencadeautjes voor kinderen

Krimpen aan den IJssel – Uitdeelpunt Krimpen is hard op zoek naar schoencadeautjes. Het uitdeelpunt dat samenwerkt met diverse groepen en stichtingen, waaronder Stichting Oosterfaantje en punten in Lekkerkerk, Franeker en meer. Het uitdeelpunt helpt mensen tegen een kleine bijdrage aan voedsel, die net teveel inkomen hebben om bij de voedselbank terecht te kunnen, maar ook niet zonder de hulp kunnen. Uitdeelpunt Krimpen zorgt er, samen met andere punten voor, dat voedsel niet wordt weggegooid. Het krijgt een zinvolle bestemming bij mensen die worstelen om het hoofd boven water te houden.

Uitdeelpunt van Oosterfaantje in Krimpen

Janneke van der Heide, die het uitdeelpunt in Krimpen aan den IJssel runt, laat weten: “Het zal je nog verbazen hoeveel mensen dankbaar van onze hulp gebruik maken. Bij de Voedselbank gelden vaak strengere regels en inkomensnormen. Wij kijken gewoon naar de mensen zelf en hun nood. Niemand hoeft zicht te schamen, want we kunnen allemaal wel eens hulp gebruiken.”

Schoencadeautjes

Hoewel het ver weg lijkt, is het nog maar iets meer dan 2 maanden voordat de feestdagen beginnen. Om ook kinderen iets leuks te gunnen waarbij er thuis geen ruimte is voor kleine extra’s, wil de groep graag schoencadeautjes inzamelen. “Ze hoeven echt niet meer te kosten dan een euro. Bijvoorbeeld een pak stiften. Het gaat om het idee voor deze kinderen dat ze meetellen”, laat Janneke van der Heide weten. “Grotere cadeaus willen we niet, want daar zijn andere organisaties voor”, vult ze nog even aan.

Hoe kom ik in contact?

Je kunt Janneke mailen met vragen op het mailadres heideroosje66@gmail.com, maar je kunt ook langskomen op Vijverlaan 527. Dat is het uitdeelpunt en kun je ook terecht met je vragen of je bijdragen, zoals de schoencadeautjes. Op Facebook kun je je aanmelden bij wat de pagina Uitdeelpunt Krimpen.

Leveranciers ook erg welkom

Ook leveranciers die voedsel of spullen over hebben en het zonde vinden dit weg te gooien, kunnen het langsbrengen aan de Vijverlaan 527, of even een mailtje sturen voor het maken van een afspraak. “Zonder hun steun is niets mogelijk”, laat Janneke van der Heide nog met nadruk weten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img