Uitleg Krimpenerwaard op vergaderingen in Alphen

Krimpenerwaard – De gemeenteraad heeft de afgelopen tijd digitale vergaderingen gehouden. Als tijdelijke oplossing functioneerde dit redelijk. Het is echter heel lastig om in een digitale vergadering grote politieke onderwerpen te bespreken. Veel onderwerpen zijn daarom ook doorgeschoven naar na het zomerreces.

Raadzaal Lekkerkerk te klein

De raadzaal in Lekkerkerk is niet groot genoeg om met 31 raadsleden, 7 collegeleden en ambtelijke ondersteuning voldoende afstand te houden. Uitgaande van de RIVM Corona richtlijnen kunnen in de raadzaal van Lekkerkerk slechts 16 personen aan een vergadering deelnemen.

Geen vergaderruimten in eigen gemeente beschikbaar

Er is uitgebreid gekeken naar ruimtes binnen de gemeentegrenzen die voor een langere periode beschikbaar zijn. Voor de raadsvergaderingen van 14 en 15 juli kan gebruik gemaakt worden van De Drie Maenen in Ouderkerk aan den IJssel. Na de zomer beginnen daar echter weer sportactiviteiten.

Openbaarheid

Raadsvergaderingen moeten openbaar te volgen zijn. Zij worden daarom uitgezonden via RTV Krimpenerwaard en de gemeentelijke website. Deze openbaarheid stelt hoge eisen aan akoestiek, aan geluidsapparatuur en aan opname apparatuur die aangesloten kan worden op de digitale raadssystemen.

Hoge kosten op- en afbouw apparatuur

Het steeds weer op- en afbouwen en de huur van opname apparatuur en bediening brengt erg hoge kosten met zich mee. Daarom is gezocht naar een ruimte die permanent beschikbaar is en die kan voldoen aan de benodigde technische eisen.

Aanbod van gemeente Alphen aan den Rijn

Vooralsnog is binnen de gemeente geen ruimte gevonden die daaraan voldoet. Het presidium is daarom heel blij met het aanbod van de gemeente Alphen aan den Rijn om voor de twee raadsvergaderingen van september en oktober van hun raadzaal en faciliteiten gebruik te kunnen maken.

Commissievergaderingen wel in Lekkerkerk

De gemeente blijft op zoek naar andere mogelijkheden binnen de gemeentegrenzen voor het houden van het maandelijkse raadsoverleg. Vergaderingen met minder deelnemers zoals de commissievergaderingen zullen vanaf september wel fysiek plaatsvinden in de raadzaal in Lekkerkerk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img