5 C
De Bilt

Uniek concert Crescendo vanwege lustrum 120 jaar

Krimpen aan de Lek – Op 1 februari geeft Crescendo een uniek concert omdat zij op 1 januari 120 jaar bestaan. Er wordt door de verschillende afdelingen apart van elkaar al flink geoefend voor dit unieke concert waarbij meer dan 100 leden in mee gaan spelen. Bij het repeteren worden verschillende onderdelen begeleid door dirigenten van de verschillende afdelingen. Zo is bijvoorbeeld de bekende Jan Jansen(oud dirigent) terug voor het dirigeren van het klarinetchoir en dirigeert Leonthine Verburgh (dirigente van het jeugd en opleidingsorkest) het koper. Maar de uiteindelijke uitvoering, waarbij alle muzikanten samen spelen, wordt als vanouds begeleid door Carlo Balemans.

Het lustrum wordt het gehele jaar gevierd. Er worden een aantal unieke concerten georganiseerd. Zoals dit verenigingsconcert, een playinn met leden vanuit de Krimpenerwaard en een waanzinnige taptoe. Op 11 januari luidde Crescendo het lustrum jaar in met een openingsborrel met de (oud)leden, andere verenigingen en genodigden. Tijdens de opening van het lustrumjaar werd ook de expositie over het bestaan van Crescendo onthuld. U kunt deze expositie nog het hele jaar gaan bekijken in het Cultuurhuis.

Uniek concert

Het eerste unieke concert van dit lustrumjaar is op 1 februari. Aan dit concert nemen alle onderdelen van Crescendo deel. Het statement wat Crescendo wil laten horen is: SBO+DFF+JOO=CRESCENDO.
Dit keer spelen niet alle onderdelen apart, maar speelt alles samen als één groot orkest met meer dan 100 muzikanten. Het orkest wordt tijdens de uitvoering verdeeld in kleine orkesten die dezelfde instrumenten bespelen.

In de periode van voorbereiding hebben de diverse orkesten gebruik moeten maken van zo veel mogelijk locaties in krimpen aan de lek, zodat ze toch apart kunnen oefenen. Zo speelde de saxen en het dubbelriet/fluit in het cultuurhuis terwijl de klarinetten in het Thialf oefenden en het koper in de ontmoetingskerk repeteerden.
Wie een onderdeel hoorde repeteren, werd al nieuwsgierig naar het geheel. Het beloofd dan ook een geweldig concert te worden.

De uitvoering

Zo is er een koperensemble, saxofoon orkest, klarinet choir, hout en Dubbelriet ensemble en een grote slagwerkgroep. Elk orkest presenteert zich 10 minuten waarna ze een groot orkest zullen vormen en onder andere Backdraft van Hans Zimmer en het binnen Crescendo zeer bekende Highlights from Chess the musical ten gehore brengen. Chess is een ware ode aan de afgelopen 120 jaar, want het is vele malen door de leden gespeeld. Ook het bekende “Music” wordt gezamenlijk gespeeld. Dit is een arrangement van Philip Sparke.

De gezamenlijke stukken en het fluit en Dubbelriet ensemble worden begeleid door Carlo Balemans. Deze laten de prachtige stukken Can Can geschreven door Carko zelf en The girl with the flaxen hair horen.

Op de opening van het concert presenteert Marc Brugghe marcherend op de marsen Wellington en Fat Bottom Girls de gehele vereniging onder leiding van dirigent Vincent Terlouw. De slagwerkgroep spelen swingende ritmes van Japanse, Afrikaanse en Braziliaanse gronden. Dit onder begeleiding van Jeroen Geevers.
Er zijn maar liefst 23 koperblazers die Three Brass Cats met solos ten gehore brengen. En 30 klarinettisten spelen het stuk Rikudim. De saxofoons spelen onder andere Palladio van Karl Jenkins en Saxoland van Ninos S Gerasimos.

Hoge verwachtingen

Wie de concerten van Crescendo regelmatig bezoekt, weet hoe prachtig de uitvoeringen zijn.
Dit concert is vanwege de unieke samenstelling veel belovend en zijn de verwachtingen hoog.
Het concert is op 1 februari in sporthal de Walvis.
De deuren gaan open om 19.30 uur en het concert start om 20.00 uur.
De toegang is dit keer gratis!

Poster

Poster Concert Crescendo

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio