17.2 C
De Bilt
zaterdag, 25 mei 2024

Vaccinatielocatie De Waard in Bergambacht sluit per 15 augustus haar deuren

Krimpenerwaard – Half april opende De Waard in Bergambacht haar deuren als vaccinatielocatie van de Krimpenerwaard. De afgelopen maanden heeft de GGD ruim 72.000 coronaprikken gezet in De Waard. Half augustus wordt hier de laatste prik gezet.

Vanaf eind augustus weer sporten worden in De Waard

De grote piek van het vaccineren hebben we nu achter de rug. Alle leeftijdsgroepen zijn inmiddels aan de beurt en veel inwoners zijn al minstens één keer gevaccineerd. Het is tijd voor een nieuwe fase. Daarom sluit per 15 augustus De Waard haar deuren als vaccinatielocatie. Wij zijn blij dat De Waard eind augustus, bij de start van het nieuwe sportseizoen, weer in gebruik genomen kan worden als sporthal en zalencentrum.

Dichterbij, makkelijker bereikbaar en laagdrempeliger vaccineren

Nu de grote massa geprikt is, is er ruimte voor het voorlichten en vaccineren van bijzondere doelgroepen. Denk hierbij aan het vaccineren van mensen met een migratie- en lage sociaaleconomische achtergrond. We zijn hiermee in een nieuwe fase beland. Dit vraagt om een aanpak op maat: dichterbij, makkelijker bereikbaar en laagdrempeliger.

Geen 7 vaccinatielocaties meer nodig

Daarmee is het niet meer nodig om 7 vaccinatielocaties in de regio te hebben. De GGD Hollands Midden houdt nog 3 van de 7 locaties tot het einde van het jaar open. De locaties die open blijven zijn Leiden, Gouda en Alphen aan den Rijn. Hier start de GGD met het vaccineren van mensen zonder afspraak.

Met mobiele priklocaties de Krimpenerwaard in

Vanaf augustus gaat de GGD met mobiele teams de wijk in. Elke week staat de GGD met 7 vaccinatieteams op 35 pop-uplocaties in de regio. De pop-ups zet de GGD in ieder geval tot november in, maar mogelijk langer. We verwachten dat ook onze gemeente vanaf augustus één of meerdere pop-uplocaties krijgt. Actuele informatie over de planning hiervan vindt u op www.krimpenerwaard.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio