14.8 C
De Bilt

Van 0 naar 10.000 berichten en 2,8 miljoen bezoekers voor Regio Online

Krimpenerwaard – 25 januari 2020 bestond onze nieuwssite precies 3 jaar. Vanuit het niets begonnen met een paar vrijwilligers, heeft Regio Online zich ingezet gratis regionaal nieuws te brengen voor heel Nederland. Inmiddels met 11 vrijwilligers, is het Regio Online gelukt om de grens van 10.000 gepubliceerde berichten te doorbreken en in totaal al meer dan 2,8 miljoen unieke bezoekers op haar website te begroeten. De berichten zijn ondergebracht in 48 regio’s en binnen- en buitenland.

10.000-ste bericht door Mike Spinhoven

Vandaag werd door redacteur Mike Spinhoven het 10.000-ste bericht gepubliceerd. Een belangrijke mijlpaal, waar wij allemaal trots op zijn. Mike plaats vooral politie- en 112 berichten, waarvan een aardig aantal van eigen hand zijn. De hoofdredactie feliciteert Mike met het doorbreken van de grens van 10.000 berichten voor Regio Online (RO).

Mogelijk door alle vrijwilligers

Het bereiken van dit aantal is natuurlijk niet alleen aan Mike te danken, maar aan alle vrijwilligers van Regio Online die zich ieder naar zijn of haar vermogen hebben ingezet. Een speciale vermelding voor onze redacteur Joke Rietveld, die bijna 2.000 berichten heeft geplaatst, met mooie artikelen van eigen hand. Ook Wesley Weijers zet zich al jaren in met veel informatie en foto’s over evenementen. Vrijwilligers die in 2019 zijn begonnen, zijn Stefan Gravesteijn, Boas Bosschaart, Marvin Weijers, Stefan Rügers en Perry Brouwers.

Dank aan onze lezers

Natuurlijk moeten wij ook vooral onze lezers bedanken. Zij hebben de groei van Regio Online mogelijk gemaakt. Over 3 jaar hebben wij 2,8 miljoen unieke bezoekers mogen ontvangen, waarvan 1,1 miljoen over 2019. De start was moeizaam, maar door onze trouwe lezers en geweldige vrijwilligers blijft de groei van Regio Online flink doorzetten.

Hoofdredactie

Ook de hoofdredactie van Regio Online bestaat geheel uit vrijwilligers. Jeffrey Groen (die Regio Online oprichtte), Egbert van den Bosch (eindredacteur) en Richard Luthart (hoofdredacteur). Regio Online kan naast de inzet van vrijwilligers en haar bezoekers, blijven bestaan door inkomsten uit advertenties.

Verder groeien

Ook in 2020 willen wij onze bezoekers nog meer bijzondere en kwalitatieve artikelen van eigen hand voorschotelen, naast de vele persberichten die wij mogen ontvangen van gemeenten, het Rijk, provincies, andere overheden en vele organisaties, stichtingen, verenigingen en regionale of lokale initiatieven.

Gratis blijft gratis

Het nieuwsaanbod op Regio Online zal ook in 2020 gratis voor iedereen te lezen zijn. En dat willen wij in de verdere toekomst ook graag zo houden! Regio Online vindt het belangrijk dat iedereen toegang kan hebben tot nieuws, ongeacht inkomen of maatschappelijke mogelijkheden. Wij hopen dat u ons als lezer daarin zal blijven aanmoedigen en steunen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio