10 C
De Bilt

Volleybal Club Krimpen en VOLECO gaan verder als één vereniging

Volleybal verenigingen VC Krimpen uit Krimpen aan den IJssel en Voleco uit Ouderkerk aan den IJssel / Lekkerkerk slaan de handen ineen en gaan als één vereniging verder. Het liefst hadden beide besturen twee florerende verenigingen gezien met spannende onderlinge derby’s. De realiteit is helaas anders: de volleybalsport heeft het zwaar: de ledenaantallen lopen terug, er zijn veel alternatieven voor de jeugd en er is sprake van vergrijzing bij de seniorenteams.

Dit wordt versterkt door de vele en lange onderbrekingen en uitval van trainingen en wedstrijden als gevolg van Corona. Ook Voleco en VC Krimpen hebben hiermee te maken. De besturen maakten zich dan ook zorgen over de continuïteit van de verenigingen.

Nauwe samenwerking Voleco en VC Krimpen

De afgelopen jaren was al een steeds nauwere samenwerking binnen de jeugdafdelingen van beide verenigingen ontstaan. In eerste instantie alleen nog de jongenslijn, al snel kwamen daar ook de meisjes en de Cool Moves Volley (CMV) lijn bij. Twee verenigingen als één vereniging spelend, in gemixte teams. Met succes! Een gezamenlijke Jeugd TC, gezamenlijke trainers en coaches, spelers kunnen bij beide verenigingen in seniorenteams invallen en bovenal heerst er een prima sfeer onder alle jeugdleden! Dit alles als succesvol gevolg van de samenwerking.

Samengaan

In het voorjaar van 2021 hebben de leden van zowel VC Krimpen als Voleco in buitengewone ledenvergaderingen van beide verenigingen ingestemd met het voorstel tot samengaan.

Met het samengaan dient vooral de continuïteit geborgd te worden. Mede hierdoor komt er ook een betere spreiding van niveaus in zowel de heren- als de dameslijn, zodat ieder (jeugd) lid een passend niveau kan worden (blijven) geboden. Daarnaast zorgt dit voor een gezond evenwicht tussen ontwikkeling en prestaties versus plezier en gezelligheid.

Basis verbreden

Het doel voor de komende jaren is om de basis van de vereniging te verbreden door zoveel als mogelijk jeugd (vanaf 4+) tot en met senioren uit het westelijke deel van het gebied de Krimpenerwaard (weer) aan het volleyballen te krijgen èn te houden. Zowel recreatief als competitief in de kernen van Ouderkerk aan den IJssel, Lekkerkerk, en gemeente Krimpen aan den IJssel.

Nieuwe naam

Het interim bestuur, samengesteld uit bestuursleden van beide verenigingen, is in onderling overleg over de diverse stappen welke van belang zijn voor de toekomst van de vereniging. Het uitgangspunt is om vanaf aankomend seizoen onder een nieuwe naam verder te gaan. Deze nieuwe naam zal op korte termijn door middel van een prijsvraag onder de leden worden bedacht en gekozen.

Nieuw hoofdstuk in bestaan verenigingen

De besturen van Voleco en VC Krimpen zien uit naar een mooi, sportief en succesvol nieuw hoofdstuk in hun bestaan. Heeft u vragen of wilt u meer informatie over het samengaan van VC Krimpen en Voleco dan kunt u contact opnemen met Michel Spek en Robert Goudriaan (voorzitters) en Patrick Schmitt (algehele communicatie & PR).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio