9 C
De Bilt

Gaat veerdienst Gouderak uit de vaart doordat gemeente niet reageert?

Krimpenerwaard – De veerdienst tussen Gouderak en Moordrecht is al een jarenlang heet hangijzer, dat telkens weer de gemoederen bezig blijft houden. Er is constante onzekerheid voor eigenaar en gebruikers over het voortbestaan van de dienst. Op de Facebookpagina Aangenaam Gouderak laat schipper Henk van Herk weten dat het contract op 1 juli afloopt en de gemeente Krimpenerwaard niet reageert op de verzoeken om verlenging van zijn werkgever, Veerdienst Schoonhoven BV.

Is de veerdienst een verworven recht?

Er heerst veel onzekerheid bij eigenaar, werkgever en gebruikers van de veerdienst. Sinds de aanleg van de Gouderakse brug bij Gouda is het beëindigen van de dienst steeds opnieuw ter sprake gekomen. Er moet ieder jaar aardig wat geld bij om het bijzondere pontje varende te houden. Overigens geldt dat ook voor meerdere veerdiensten over IJssel en Lek.

Vragen Leefbaar Krimpenerwaard

De fractie van Leefbaar Krimpenerwaard liet weten over de onzekerheid voor de Gouderakse veerdienst vragen te hebben gesteld vandaag aan het kersverse college van B & W. Zo wil de partij graag weten of het college bekend is met het bericht en waarom het contract nog niet verlengd is (volgens Facebookbericht)? Ook wil Leefbaar weten of het college wel van plan is het contract te verlengen en zo niet, waarom dan niet?

Daarnaast stelt de partij de vraag of de gemeenteraad al is geïnformeerd over het wel of niet verlengen van het contract en hoe het zit met de informatievoorziening naar de inwoners van Gouderak. Desgevraagd laat fractievoorzitter Jeffrey Groen weten “gewoon duidelijkheid te willen hebben voor alle betrokken partijen.”

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio