13.1 C
De Bilt

Oplevering Veerstoep in Bergambacht een feit na een zeer uitdagend traject

Na een uitgebreide periode van voorbereiding zijn de werkzaamheden aan de Veerstoep in Bergambacht gestart in juni 2022. Inmiddels is het een jaar later en zijn de werkzaamheden afgerond. Op vrijdag 30 juni heeft de aannemer Gebr. De Koning B.V. het projectgebied weer overgedragen aan de gemeente Krimpenerwaard. Tijdens dit feestelijke moment hees wethouder Boere samen met Huibert Konijn de vlag van Krimpenerwaard.

Het initiatief van Rijkswaterstaat voor de aanleg van een overnachtingshaven voor binnenvaartschepen en de slechte kwaliteit van de voormalige Veerstoep heeft ertoe geleid dat het hele gebied van de Veerstoep opnieuw is ingericht.  

Diverse werkzaamheden Veerstoep

De belangrijkste werkzaamheden waren het verplaatsen van de Veerstoep en het verbeteren van de infrastructuur. Deze is veiliger geworden. Er is een vrij liggend fietspad langs de rijbaan aangelegd. Verder is de toegangsweg naar het veer vernieuwd en is er door Rijkswaterstaat een overnachtingshaven voor binnenvaartschepen aangelegd. Ook is de oeverconstructie verbeterd, de verlichting vernieuwd en is er in het gebied nieuw groen. Na al deze werkzaamheden is het gebied weer aantrekkelijk en klaar voor de toekomst.

Samenwerking

Voor de realisatie van dit project is samengewerkt met onder andere diverse bedrijven in de directe omgeving van de Veerstoep. Ook is er samengewerkt met Rijkswaterstaat West-Nederland Zuid, Provincie Zuid-Holland en Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard.

Tegenslagen hebben er een emotioneel maar dankbaar project van gemaakt

Tijdens de toespraken door Huibert Konijn, wethouder Ria Boere en Gebr. De Koning, bleek wel dat zij het allen een emotionele overdracht vonden, gezien de tegenslagen die het project kende. Wel 26 bouwvergaderingen waren er nodig om zaken steeds weer bij te stellen. Dit kwam mede door de slechte staat van een deel van de veerstoep. Ook wethouder Boere liet weten de gemeenteraad zeer dankbaar te zijn voor het enorme geduld en het gekregen vertrouwen, ondanks dat zij steeds weer met hogere kosten voor het project moest voorleggen.

“Zonder geen één van de betrokken partijen, hadden we dit voor elkaar kunnen krijgen”, liet wethouder Boere weten. Zij roemde vooral ook aannemer Gebr. De Koning voor het innovatieve meedenken en bijzondere werk dat zij verricht hebben.

Foto’s: © Egbert van den Bosch – Regio Online

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio