13.5 C
De Bilt

Verbouwing brandweerkazerne Krimpen en toezegging met oog op de toekomst

In de raadsvergadering van 26 januari is het raadsvoorstel met betrekking tot de verbouwing van de brandweerkazerne in Krimpen aan den IJssel met een meerderheid aangenomen (voor: Leefbaar Krimpen, SGP, CDA, CU, VVD, Stem van Krimpen – tegen: Krimpens Belang, PvdA). Ook Leefbaar Krimpen heeft dit voorstel dus gesteund, benadrukken zij in onderstaande persverklaring.

Doorvragen naar behoeften en wensen gebruikers gebouw

“Naar aanleiding van ons eerdere aankaarten van de mogelijkheid tot nieuwbouw, hebben we verder geïnformeerd naar de behoeften en wensen van de gebruikers van dit gebouw. Zo hebben we begrepen dat de brandweer op dit moment niet zit te wachten op een bouwproject, maar juist enorm wordt geholpen met deze verbouwing op korte termijn.”

Veiligheid medewerkers voorop in brandweerkazerne

“Wat Leefbaar Krimpen betreft staat de veiligheid en het zo goed mogelijk optimaliseren van de werkomstandigheden van de brandweer voorop. De verbouwing is op dit moment noodzakelijk in verband met het waarborgen van de veiligheid op de werkplek, waarbij we hebben moeten concluderen dat het realiseren van een nieuwbouwproject hiervoor te lang duurt. We zijn dan ook blij dat dit raadsvoorstel doorgang heeft kunnen vinden, maar waken nog wel voor de toekomst. Op de lange termijn neemt dit onze zorgen over de leeftijd van het gebouw en potentieel daarbij komende kosten echter niet weg”, zo laat de partij weten.

Toezegging start onderzoek mogelijkheden nieuwbouw

“De afgelopen vergaderingen heeft de portefeuillehouder een toezegging gedaan om binnenkort te starten met onderzoeken wat de mogelijkheden tot nieuwbouw zijn en wat de wensen van de brandweer hierin zouden zijn. Leefbaar Krimpen is vanzelfsprekend erg blij met deze toezegging en we zijn dan ook erg benieuwd naar de uitkomsten, zodat het scenario van een nieuwe kazerne uitgebreid kan worden behandeld.

Hierbij hopen we dat ingespeeld kan worden op het enorme woningtekort, door bijvoorbeeld een nieuwe brandweerkazerne te combineren met woningbouw. In het realiseren van appartementen boven de brandweerkazerne ziet Leefbaar Krimpen in potentie een absolute win-winsituatie.”

Dit onderwerp wordt ongetwijfeld vervolgd!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio