1.7 C
De Bilt

Verbouwing Krimpens kerkgebouw De Ark in volle gang

De kerkelijke gemeente ArkRank in Krimpen aan den IJssel opent eind 2022 de deuren van het verbouwde kerkgebouw De Ark. Momenteel wordt hard gewerkt om het gebouw aan de Burgemeester Aalberslaan geschikt te maken voor de kerkdiensten en activiteiten van de in 2020 gefuseerde kerkelijke gemeenten De Ark en De Rank. Sinds januari 2020 huist de ArkRank-gemeente in kerkgebouw De Rank aan de Albert Schweitzerlaan. Dit gebouw wordt na afronding van de verbouwing van De Ark verkocht aan de gemeente Krimpen aan den IJssel.

Grondige renovatie en uitbreiding

Het kerkgebouw De Ark wordt grondig gerenoveerd en aangepast aan de eisen van deze tijd. Het gebouw wordt opnieuw ingedeeld met nieuwe zalen en een grotere hal. Ook de energie-installatie wordt compleet vervangen en de kerk krijgt een nieuw fris en licht interieur. Om ruimte te bieden voor meer bezoekers wordt de kerkzaal uitgebreid met een galerij met 120 zitplaatsen.  Afgelopen november zijn de 50 jaar oude kerkklokken volledig gerestaureerd en gemoderniseerd.

“Prachtig ontwerp”

Voorzitter van de kerkenraad Leendert Vermeulen is verheugd met de voortgang van de verbouwing: “Er ligt een prachtig ontwerp voor het gebouw en ontzettend veel leden zetten zich vrijwillig in om de verbouwing tot een succes te maken. De afgelopen twee jaar hebben onze 1400 leden door de coronacrisis vooral online de diensten kunnen bezoeken. We zien er daarom extra naar uit om eind dit jaar het nieuwe kerkgebouw in gebruik te nemen.”

Inzamelacties voor inrichting kerkgebouw

Vorig jaar is De Ark nog ingezet als GGD-vaccinatielocatie. Vanwege de coronacrisis worden de kerkdiensten ook via YouTube uitgezonden. De komende maanden organiseert de ArkRank-gemeente acties om geld in te zamelen voor de inrichting van de kerk. Het laatste nieuws rond over de verbouwing is te volgen via www.arkrank.nl/verbouwing-ark

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio