9.8 C
De Bilt

Verhuizing KrimpenWijzer door de raad terugverwezen naar college

Krimpen aan den IJssel – Tijdens de laatste raadsvergadering van de gemeente, op donderdag 17 oktober, werd de verhuizing besproken van KrimpenWijzer en het Krimpens Sociaal Team, naar de locatie van de Rabobank, naast het gemeentehuis. Met name Krimpens Belang en de SGP droegen sterke argumenten aan om hier vanaf te zien.

Verhuizing niet goed voor Gezondheidscentrum en inwoners

De verhuizing vanuit het Gezondheidscentrum, zou volgens Hugo van der Wal (SGP) onder de huidige condities een kapitale fout zijn. Juist in het Gezondheidscentrum zitten alle routines voor zorg bij elkaar onder één dak. Dit betoogde ook Saskia Bijl (Krimpens Belang). “De lijnen zijn nu kort in overleg tussen collega’s uit de verschillende soorten zorg en dat is heel iets anders dan een afspraak moeten maken omdat enkele zorgverleners opeens 1,2 km verderop zitten. Hoe kan dat de zorg verbeteren?”, vroeg zij aan de verantwoordelijke wethouders. Haar oproep was duidelijk: “Doe dit niet!”

“Kom er samen uit”

SGP raadslid Hugo van der Wal liet in zijn betoog weten dat voorliggende raadsvoorstel te beperkt is, omdat het alleen naar de financiële aspecten kijkt. Hij riep op om het raadsvoorstel in te trekken en met alle partijen over de knelpunten van de huidige huisvesting te praten. “Kom er samen uit! Zo niet, kom dan terug met een breder, meer afgewogen voorstel, dat onze fractie welwillend zal beoordelen”, zo sprak Van der Wal uit.

Voorstel terug naar de raad

Omdat Rabobank Vastgoed af wil van het huurcontract voor de locatie aan het Raadhuisplein, was de verantwoordelijk wethouder op zoek naar een oplossing om de derving van inkomsten op te kunnen vangen. Het gebouw van de Rabobank is namelijk eigendom van de gemeente Krimpen aan den IJssel. Mede door de felle kritiek van de oppositiepartijen, werd het raadsvoorstel al in de eerste termijn door de gehele raad, dus ook de coalitiepartijen, teruggegeven aan het college.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio