Verkeersplan Oud-Krimpen krijgt geen onafhankelijk onderzoek naar alternatief

Leefbaar Krimpen heeft de afgelopen weken talloze inwoners uit Krimpen, waaronder de inwoners van Oud-Krimpen gesproken. Inwoners willen een onderzoek naar alternatieve plannen voor het plan grote kruising fase 7.  Leefbaar Krimpen diende samen met Stem van Krimpen hiervoor een motie in, maar deze motie werd door de coalitie(meerderheid) tegengehouden.

Coalitie niet geïnteresseerd in alternatieven

De ingediende motie werd op voorhand door SGP, VVD, CU, CDA, PvdA en Krimpens Belang van de agenda gehaald. Dit zodat het voorstel van Leefbaar en Stem niet kon worden behandeld. “Inwoners waren al teleurgesteld en dit is nog een extra klap in hun gezicht. De coalitiepartijen waren niet geïnteresseerd in het plan voor een onderzoek naar alternatieven. Hiermee laat de coalitie de inwoners tandeloos de strijd aangaan en laten ze de inwoners alweer in de kou staan”, aldus fractievoorzitter Jeffrey van der Elst.

Afspraken van presidium geschonden

Leefbaar Krimpen is zeer verbaasd over deze actie van de coalitie. De fractie van de Stem van Krimpen deelt de mening van de Leefbaren en diende daarom de motie mede in. Van der Elst: “Deze coalitie heeft de mond vol over verbinden, maar kennelijk alleen binnen de coalitie. Bovendien hebben we juist afgesproken met elkaar in het presidium moties van elkaar toe te laten, verbijsterend. Deze actie is vergelijkbaar zoals verleden jaar gebeurde in de Tweede Kamer waarbij tweede Kamerleden opzettelijk de zaal verlieten, zodat er niet gestemd kon worden, om zo stemming te voorkomen. Daar is de democratie niet mee gediend”.

Onafhankelijk onderzoek naar alternatieven

Onafhankelijk onderzoek naar de fietsstraat en de vele aanpassingen van de wegen en verkeersafwikkeling in onder andere Oud-Krimpen (Fase 7) is echt noodzakelijk en gewenst bij de inwoners, daar staat Leefbaar ook volledig achter. Het huidige plan van het college wordt volgens Leefbaar dus kennelijk volmondig gesteund door de VVD, SGP, PvdA, CU, CDA en KrimpensBelang.

“Dit is precies wat de inwoners niet willen”

Jeffrey van der Elst, fractievoorzitter LK

Wethouder Timm (VVD) gaf op vragen van zijn eigen partij aan dat de inwoners mogen praten met de beleidsambtenaren en de reeds ingeschakelde verkeerskundige. “Dit is nu precies wat de inwoners niet willen. Zij willen geen kleine aanpassingen op het huidige plan, maar een onderzoek naar alternatieven. Dit lijkt er nu zeker niet meer te komen. De coalitietrein dendert dus gewoon door”.

Geen ruimte voor een alternatief plan

Wat Leefbaar betreft is het huidige plan zo omstreden dat een “second opinon’ en alternatieve plannen noodzakelijk zijn. Dit bleek wel in de meerder/*e druk bezochte informatiebijeenkomsten, waarbij inwoners hun afkeuring van het plan liet horen.  Het plan is ook niet ontwikkeld in samenwerking met de inwoners. “Voor zulke ingrijpende maatregelen moet je bewoners vanaf dag een betrekken. Dat is totaal niet gebeurd.’ Vervolgt de Leefbaar voorman.

Fractie Leefbaar gaat strijden voor beter plan

De fractie van Leefbaar toont zich strijdbaar over dit dossier. ‘We staan pal voor de inwoners van (Oud)-Krimpen, we begrijpen hun woede en zullen alle politieke middelen inzetten om een beter plan op tafel te krijgen’.

1 REACTIE

  1. Tijdens de informatieavond werden alle kritieken gebagatelliseerd en weggelachen door onderuitgezakte ambtenaren. Ga maar meer op de fiets ipv de auto om verkeersdrukte te voorkomen was hun verhaal. Ben benieuwd hoe de metselaars en stukadoors uit de wijk gaan fietsen..
    Volstrekt idioot plan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img