22.7 C
De Bilt

Verkeersveiligheid in de Krimpenerwaard met Prikker op de Kaart

Krimpenerwaard – Verkeersveiligheid is een belangrijk punt voor de gemeente Krimpenerwaard. De komende tijd brengen we de risicovolle verkeerssituaties in heel de gemeente in kaart. Het is een onderzoek waarbij u als inwoner van Krimpenerwaard – op een digitale kaart – kunt aangeven welke punten u in uw omgeving als verkeersonveilig ervaart en waarom. We vragen u ook aan te geven waar u vaak fietst – zodat we een beter beeld krijgen van de veelgebruikte fietsroutes in de gemeente.

Elk ongeval één teveel

Wethouder Jan Vente: “Elk ernstig ongeluk in het verkeer is er mij één te veel: we moeten naar de nul toe. Dat vraagt om een slimme en gerichte aanpak om risico’s te verminderen. Ik hoop dat u uw stem wilt laten horen via de digitale enquête. En ons zo helpt om de juiste plekken te vinden waar de verkeersveiligheid beter kan.”

Rijden de auto’s te hard, is het bijvoorbeeld een onduidelijke voorrangssituatie, kun je het verkeer maar moeilijk aan zien komen? U kunt het allemaal aangeven. Laat uw stem horen en geef uw persoonlijke top 3 van verkeersonveilige locaties aan op de kaart via: https://mappinion.app/v/krimpenerwaard   

Enquête verkeersveiligheid

U kunt de enquête tot en met zondag 03 januari 2021 invullen. De gegevens worden, samen met andere gegevens over verkeersveiligheid en weginrichting, gebruikt om de verkeersveiligheid te verbeteren. De gemeente deelt de gegevens met het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard op plekken waar hij wegbeheerder is.

De enquête is anoniem. U hoeft geen persoonlijke gegevens achter te laten. Heeft u vragen over dit onderzoek dan kunt u een e-mail sturen naar:  verkeersveiligheid@krimpenerwaard.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio