1.6 C
De Bilt

Na verlies bij Spartaan ’20 is overleving 2e klasse voor Spirit steeds moeilijker

Verslag door Eric de Vendt: Spirit is er niet in geslaagd om het ook de 3e titelkandidaat moeilijk te maken. Op bezoek bij de huidige koploper Spartaan ’20 werd met 2-0 verloren. Beide doelpunten vielen al in de 1e helft.

Spirit kreeg, met name in de eerste 20 minuten, wat mogelijkheden met onder andere een schot van Lukas Bos dat net naast ging. Daar tegenover moest Sean Luthart tot 2 keer toe in aktie komen om zijn doel schoon te houden. Na een half uur spelen strafte Spartaan’20 de onscherpte in de Ouderkerkse defensie af met 2 doelpunten binnen 5 minuten. Vlak voor rust kwam de ploeg van Richard van Cappellen goed weg toen de Rotterdammers de lat raakten.

Ook 2e helft voor Spartaan ’20

Ook in de 2e helft was een sterker Spartaan’20 te zien. De Ouderkerkse doelman had een drukke middag en moest een aantal keren redding brengen om een grotere achterstand te voorkomen. Lukas Bos en Stefan Bitter hadden nog de mogelijkheid iets terug te doen.

Concurrenten Spirit pakken wel punten

In de huidige situatie waarin Spirit momenteel zich begeeft is het geen schande van dit Spartaan’20 te verliezen. Extra zuur voor Spirit is dat de concurrenten onderin wel de punten pakten, waardoor Spirit voor het eerst dit seizoen onder de degradatiestreep komt te staan.

Er zijn momenteel 5 ploegen die strijden om 1 plaatsje op de ranglijst, nl. de 8e plaats, dat aan het eind van het seizoen handhaving in de 2e klasse betekent.

Spirit moet van 12e plek en punten pakken

Spirit staat nu op de 12plek, 1 punt achter De Zwerver, dat een punt pakte tegen VVGZ (2-2). Op de 10e plaats staat Rijsoord, in punten gelijk met Pelikaan maar ook een wedstrijd meer gespeeld dan de overige degradatiekandidaten. Pelikaan won zaterdag op eigen veld met 3-1 van Rijsoord. Cvv Zwervers heeft zijn zegereeks voortgezet. Na overwinningen op Alexandria’66 (1-3) en Oranje Wit (2-1) wonnen de Capellenaren zaterdag ook bij De Alblas: 1-2. Daarmee zijn ze voor het eerst dit seizoen op een ‘veilige’ plek in de competitie gekomen. Alexandria’66, dat na de 2-0 nederlaag bij Oranje Wit de voorsprong zag slinken, staat (voorlopig) nog veilig op de 7e plaats.

3 spannende wedstrijden in het vooruitzicht

Voor Spirit breken spannende tijden aan. Deze maand staan 3 wedstrijden tegen directe concurrenten op het programma. Pelikaan komt volgende week op bezoek in Ouderkerk. Daarna volgen wedstrijden tegen Rijsoord (uit) en De Zwerver (thuis).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio