Verscherpt toezicht op dijken en veerponten in Krimpenerwaard en Lopik

Krimpenerwaard/Lopik – De boodschap van Minister-President Rutte was duidelijk: Nederland vecht samen tegen corona en dat lijkt resultaat te hebben. Maar we moeten wel volhouden! Ook met het Paasweekend voor de deur is de boodschap onverminderd: Blijf thuis! De maatregelen van het afgelopen weekend zijn in onze regio over het algemeen goed nageleefd. Dat betekent dat er voor het komend paasweekend geen extra maatregelen door de Veiligheidsregio Hollands Midden worden genomen. Wel blijft er verscherpt toezicht en is het onverminderd belangrijk dat mensen zoveel mogelijk thuisblijven, afstand houden, drukke plaatsen vermijden en aanwijzingen opvolgen.

Dringende oproep

Op een aantal plekken in onze regio, zoals op de dijken langs de rivieren en bij de veerponten, was tijdens het eerste mooie weekend van dit jaar wel extra drukte en overlast van grote groepen motorrijders en wielrenners. De burgemeesters van de gemeenten Krimpenerwaard en Lopik, Roel Cazemier en Laurens de Graaf, doen daarom een dringend beroep op motorrijders, wielrenners en andere recreanten om niet massaal tijdens het Paasweekend de regio te bezoeken.

Blijf alstublieft thuis

Burgemeester Cazemier: “Met een mooi Paasweekend voor de deur snappen wij dat u er graag op uit wilt trekken. Toch verzoeken wij u met klem: geniet van de zon, maar doe dat dicht bij huis. Onderneem geen activiteiten in groepsverband zoals motortochten of fietstochten. Grote groepen zorgen voor knelpunten op krappere lokale wegen, dijken of ponten. Dit zorgt voor grote druk op de al beperkte ruimte. Blijf daarom dit jaar thuis. Wij rekenen erop dat u verstandige keuzes maakt.

Verscherpt toezicht en extra maatregelen Paasweekend

Op plekken waarvan we verwachten dat het druk wordt, zullen we extra toezicht houden en handhaven. Blijf daarom dicht bij huis, maak geen toertochten en vermijd drukke plekken. Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle”. De politie ziet het komend weekend scherp toe op de verkeersveiligheid en handhaven van de verkeersregels en noodverordening. Motorrijders van de verkeerspolitie Den Haag ondersteunen hierbij de lokale politieteams.

Om de verwachte drukte tijdens het Paasweekend beter te reguleren wordt de Lekdijk richting Lopik van vrijdag 10 t/m maandag 13 april 2020 afgesloten voor motorrijders ter hoogte van het zwembad in Schoonhoven en de gemeentegrens. Hiermee voorkomen we dat motoren op de dijk moeten keren. Verderop op de Lekdijk geldt al een verbod voor motorrijders.

Daarnaast worden BOA’s en waarnemers van de gemeente specifiek bij veerponten ingezet. Onze handhavers zien extra toe of iedereen zich aan de regels houdt. Zij kunnen dit weekend daarom boetes uitdelen. Dit doen zij als zij zien dat mensen geen afstand houden en daarmee de gezondheid van anderen in gevaar brengen.

Parkeerterreinen recreatiegebieden gesloten

Grote parkeerterreinen bij recreatiegebieden als het Loetbos en de Surfplas blijven ook het komende Paasweekend afgesloten om de grote toestroom van bezoekers te voorkomen. Alleen samen krijgen we corona onder controle. Deze maatregelen vragen veel aanpassing van iedereen en beperken ons in onze jaarlijkse tradities. Zeker met Pasen. Maar door ons met elkaar te blijven inzetten komen we deze crisis zo snel mogelijk te boven #AlleenSamen #blijfthuis

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img