Verwarring over ophalen oud papier Krimpenerwaard

Krimpen aan de lek – Vorig jaar werd het oud papier in Krimpen aan de Lek door Cyclus op elke eerste woensdag van de maand in de avond opgehaald. Voor 2021 is de afvalkalender wat veranderd en blijken er 2 datums te zijn waarop het oud papier door Cyclus wordt opgehaald. Het is afhankelijk van de postcode wanneer er oud papier opgehaald wordt.

Zo werd er in de ene helft van het dorp al deze week opgehaald en in de andere helft van het dorp pas op 19 januari. Ook de tijd van het buiten zetten van het papier is veranderd. Zo moest het vorig jaar om 18.00 uur buiten staan, dit jaar al om 8.30 uur. Dat zorgt er voor dat veel mensen het oud papier al in de avond buiten zetten. Cyclus wil graag dat het papier en karton droog wordt aangeboden, maar dat blijkt wat lastig in natte weersomstandigheden.

Online afvalkalender

Ook wordt de afvalkalender niet meer huis aan huis rond gebracht. De afvalkalender is online te belijken, te downloaden of uit te printen. Ook is er een app die op de smartphone gedownload kan worden.
Ook hierover wordt veel geklaagd. Hoewel het grootste deel van de bevolking wel online en digitaal is, zijn er nog steeds veel mensen, waaronder ook ouderen, die geen computer hebben, niet overweg kunnen met internet en ook een deel van de mensen bezit geen smartphone. Voor deze mensen wordt het wat lastiger om aan de afval kalender te komen. Deze mensen kunnen wel via het klantcontactcentrum van de gemeente terecht voor een geprint exemplaar.

Uitgebreid gecommuniceerd?

De gemeente geeft aan dat er uitgebreid gecommuniceerd is over het verdwijnen van de papieren afvalkalender.
Dat het papier op een andere dag en ook nog verschillend per postcode, wordt opgehaald, was voor veel mensen een verassing. Hierdoor staat er vandaag nog veel papier aan de weg, wat niet wordt opgehaald.
Mensen die dachten dat het dinsdag aan de weg moest, waar het de 19e pas wordt opgehaald. Maar ook mensen die het op de woensdag avond hebben buiten gezet, niet wetende dat er een andere ophaaldatum is voor oud papier. Er is veel rommel op straat door het papier en karton dat buiten staat.

Blauwe bak voor oud papier

Er zijn mensen die aangeven dat een blauwe bak, voor papier, een betere optie zou zijn dan het nu ergens in huis te moeten verzamelen. Het neemt toch plek in, in bijvoorbeeld de schuur of bijkeuken, als men die al heeft.
Bij flats zouden dan papiercontainers gezet kunnen worden. Veel bewoners geven aan dat een blauwe bak aan de weg zetten, een beter gezicht is dan al die stapels losse dozen en papier. Het losse papier waait makkelijk weg en geeft meer rommel.

Ook wordt het karton en papier nat bij regen. Het is daardoor ook lastiger op te halen. Het papier in een bak verzamelen is praktischer en geeft minder rommel dan het verzamelen in huis en het dan met de armen vol buiten te moeten zetten. Mensen die vroeg in de ochtend naar het werk moeten, zetten daarom het papier nu al in de avond buiten. Zodat het weer er vat op heeft en er veel weg waait.

Andere mogelijkheid

Er zijn nog andere mogelijkheden waar het oud papier gebracht kan worden. Zo heeft Jeugdkamp Krimpen een container staan in de Admiraal de Ruyterstraat 1 in Krimpen aan de Lek, tegenover basisschool de Wegwijzer. Er kan daar op zaterdag tussen 10:00uur en 12:00uur papier gebracht worden. Daarnaast kunt u het oud papier ook kwijt bij de vuilstort in Bergambacht.

3 REACTIES

  1. De afvalkalender hangt bij menigeen op een zichtbare plek in bijkeuken, meterkast of schuur. Het zou een goede zaak zijn als de gemeente de afvalkalender toch nog huis aan huis gaat verspreiden.
    Als zoveel mensen het ‘verkeerd’ doen, is de gemeente niet duidelijk geweest. Tijd dus om de boel even extra te verhelderen.

  2. Het probleem met de papieren die over straat waaien is niet van de laatste tijd hoor.
    Dat is een probleem wat al heel veel jaren speelt. Als je het papier netjes opbost en dan aan de straat zet is het ook nat nog op te pakken.
    Maar als de mensen alles los op straat leggen dan waait het weg dat is jaren het geval. Papier droog op willen halen is Utopie. Dat gaat hem niet worden.

  3. Er is ook zeer slecht gecommuniceerd over het wijzigen van de ophaal datum en tijd. Het feit dat er op zoveel plaatsen papier langs de weg te zien is getuigd daar dan denk ik ook zeker van. Ook ik zelf heb dit niet meegekregen en ook de overgang naar de app is niet duidelijk aangegeven (niet iedereen leest de streek bladen). Dit kan en moet in het vervolg beter naar mijn mening.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Minderheid coalitie Krimpenerwaard na opstappen wethouder en Lokaal op 1

Krimpenerwaard zit plotseling met een minderheidscoalitie. Raads- en commissieleden zijn door de griffie per mail geïnformeerd met de mededeling dat wethouder Hofman-Verwoert na advies...

Belbus rijdt niet, maar KrimpenWijzer helpt

Krimpen aan den IJssel - De Belbus rijdt tijdelijk niet vanwege Corona. Leden van de bus die vervoer nodig hebben krijgen hulp van KrimpenWijzer....

Burgemeester Vroom vrijgesproken van betalen schadevergoeding

Krimpen aan den IJssel - Alweer bijna 2 jaar geleden plaatste burgemeester Vroom een Facebook-post die nogal wat stof deed opwaaien. Hierbij leek hij...

Breakout Krimpen: jongeren kunnen zelf aan de slag

Krimpen aan den IJssel - Onder de naam Breakout Krimpen, maakt de gemeente Krimpen aan den IJssel het voor jongeren tussen de 12 en...

Junior Cyber Agents gezocht in gemeente Krimpenerwaard

Krimpenerwaard - Cybercriminaliteit is een groeiend probleem; ook in de gemeente Krimpenerwaard. Daarom zijn de burgemeester en de politie op zoek naar Junior Cyber...

Francisca Drijver: “Waardering voor integer besluit Asscher!”

Krimpen aan den IJssel - Vanwege zijn rol in de Toeslagenaffaire, vond PvdA-lid Francisca Drijver dat lijsttrekker Lodewijk Asscher moreel gezien niet langer haar...

Afvalbrengstation Bergambacht alleen nog op afspraak toegankelijk

Krimpenerwaard - Om de dienstverlening voor bezoekers van het afvalbrengstation in Bergambacht te verbeteren, wordt vanaf maandag 1 februari 2021 een reserveringssysteem toegepast. Met...

Is je kat vermist of ‘stiekem verhuisd’?

Krimpenerwaard – Het komt regelmatig voor, dat er katten vermist zijn. Er zijn meerdere manieren om uw kat terug te kunnen vinden. Zoals een...