2.8 C
De Bilt

Geslaagde Veteranendag voor veteranen uit IJsselgemeenten

Ter gelegenheid van lokale Veteranendag genoten veteranen vanavond met elkaar van een bijzonder geslaagd concert in het Isala Theater. De muzikanten van het Orkest Koninklijke Marechaussee traden op voor de veteranen van de gemeenten Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Zuidplas.

Het orkest speelde een gevarieerd muziekprogramma

De 50 professioneel opgeleide muzikanten van het Orkest Koninklijke Marechaussee, onder leiding van chef dirigent kapitein Peter Kleine Schaars, zorgden voor een gevarieerd concertprogramma. De veteranen luisterden onder andere naar fanfaremuziek, maar ook naar moderne muziek. Vooraf genoten de veteranen met elkaar van de ‘blauwe hap’. Na afloop was er gelegenheid om met elkaar na te praten.

Veteranenvlag wapperde de hele dag bij het raadhuis

In de vroege ochtend van de lokale Veteranendag hebben Krimpense veteranen samen met burgemeester Vroom de veteranenvlag gehesen aan het Raadhuisplein. Burgemeester Vroom: “De vlag staat symbool voor alle veteranen die namens het Koninkrijk hebben gediend in een of meerdere onderdelen van de krijgsmacht. De vlag staat voor verbondenheid en waardering van alle veteranen, zonder onderscheid. Het hijsen van de vlag is een eerbetoon aan alle militairen die zijn ingezet in dienst van de vrede, nu en in het verleden.”

Hijsen Veteranenvlag 2022
Hijsen Veteranenvlag 2022 – Foto: Wijntjes Fotografie

De veteranendag is een blijk van waardering voor de veteranen

Veteranen verdienen onze waardering. Waardering voor de Tweede Wereldoorlog-,Indië-, Nieuw-Guinea- en Korea-veteranen, maar ook voor de jongere veteranen die zijn ingezet bij internationale vredesmissies zoals in Libanon, Cambodja, de Balkan, Irak, Afghanistan, Mali en nog zoveel meer.

Stichting Veteranen Krimpen is actief in onze gemeente

Deze stichting bevordert de saamhorigheid tussen de veteranen onderling en organiseert diverse activiteiten. Niet alleen voor de veteranen zelf, maar ook voor de inwoners. Wilt u meer informatie? Kijk dan op www.veteranenkrimpen.nl. Hier leest u ook de verhalen van Krimpense veteranen over hun missies.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio