8 C
De Bilt

Veteranendag voor jong en oud zeer geslaagd

Krimpen aan den IJssel – Ter gelegenheid van Veteranendag hebben Krimpense veteranen donderdag 4 oktober met elkaar kunnen genieten van een bijzonder geslaagd concert in het Isala Theater. De muzikanten van de Marinierskapel der Koninklijke Marine traden op voor de veteranen van de gemeenten Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel, Zuidplas en Lansingerland. De Marinierskapel is één van de drie professionele harmonieorkesten van de Nederlandse krijgsmacht. Na afloop was er gelegenheid om met elkaar na te praten.

Multimediavoorstelling The Battle

In de ochtend hadden de scholieren al eerder kennis gemaakt met het onderwerp veteranen. Diverse middelbare scholen werden door de burgemeesters van de vier gemeenten uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de spectaculaire multimediavoorstelling ‘The Battle’. Een meeslepend spel met film en live muziek, waarbij jonge BN’ers in de huid kruipen van drie veteranen. De leerlingen werden meegenomen in de wereld van een veteraan op missie. Tijdens de voorstelling beantwoordden zij vragen. Zij gingen de strijd aan met andere leerlingen uit het middelbaar onderwijs.

Waardevolle ontmoeting Veteranendag

Zo kregen de leerlingen een goede indruk van de belevingswereld van een veteraan op deze Veteranendag. “Het is enorm belangrijk dat de maatschappij aandacht besteedt aan dit onderwerp en de jongeren hierbij betrekt. Want alleen met elkaar zorgen we ervoor dat de verhalen van veteranen blijven voortleven. Voor de leerlingen een waardevolle ontmoeting en voor de veteranen de aandacht die ze verdienen”, aldus burgemeester Martijn Vroom. Waardering Want dat is wat veteranen verdienen: waardering. Waardering voor de Tweede Wereldoorlog-,Indië-, Nieuw-Guinea- en Korea-veteranen, maar ook voor de jongere veteranen die zijn ingezet bij internationale vredesmissies zoals in Libanon, Cambodja, de Balkan, Irak, Afghanistan en Mali.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio