13.8 C
De Bilt

Vliegtuig stort neer in Krimpenerwaard

Stolwijk – Om 11.30 uur werden bewoners aan de Beneden Heulseweg opgeschrikt door een enorme klap. Ooggetuigen zagen hoe een eenmotorig vliegtuig rechtstandig uit de lucht viel en in een weiland crashte.

Veel hulpverleners

Hierop werden direct diverse hulpverlenende diensten gealarmeerd, waaronder brandweer uit de diverse woonkernen, politie, ambulances, traumahelikopter en later ook een politiehelikopter. Een ambulance en de traumaheli stonden al achterin het betreffende weiland, bij de crashsite.

Trainingsvliegtuigen

De plek rond de weilanden staat bekend als een luchtvaartgebied waar veel trainingsvliegtuigen oefenen. Volgens één ooggetuige zou het vliegtuigje geprobeerd hebben een looping te maken, wat mislukte. Hierdoor zou het vliegtuig rechtstandig naar beneden zijn gedoken.

Kans op overlevenden vliegtuig gering

Het vliegtuigje had zich volgens ooggetuige Rubia Akse in een sloot, op een dammetje geboord. Aangezien er geen teken van leven meer in het toestel te bekennen was, konden hulpverleners weinig uitrichten. In een dergelijke situatie zal er sporenonderzoek gedaan moeten worden door de politie. De kans op overlevenden lijkt zeer gering.

Update:

Zojuist is bevestigd dat beide inzittenden van het vliegtuigje bij de crash zijn overleden.

© Regio Online

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio