13.9 C
De Bilt

Voor elkaar zorgen tijdens de strijd met corona!

Krimpen aan de lek – Wat is het toch een leuk dorp waar mensen voor elkaar zorgen, zeker nu we allemaal in strijd zijn op welke manier dan ook met Corona.

Na een eerder initiatief met een groepje ondernemers uit het dorp(om de lente in huis te brengen bij ouderen) ondergenoemde betrokkene waren:     

-Roppe Rietveld  van Fervent schilders.

-Team “bij Aafke” Bij Aafke bloemen, wonen, Workshops en dagbesteding

-Nathalie Bouter van Puur Natuur/schoonheidssalon

-Janneke Broere van Schoonheidssalon Masala

Met een geweldig leuk geel busje zijn ze langs gegaan bij De Dertienhuizen, De Zorgafdeling van de Waterpoort, De Rotonde en De Marijke Staete, om deze ouderen in het zonnetje te zetten.

Na dit succes besloten Roppe Rietveld van Fervent Schilders, en Aafke Ligthart van “Bij Aafke” dat deze actie een vervolg moest krijgen.  Er wonen in ons dorp nog veel meer alleenstaande en eenzame mensen die ze heel graag een glimlach op het gezicht willen geven. Een klein stukje geluk en medeleven in deze moeilijke en eenzame tijd.

Al snel sloten het Cultuurhuis Krimpen aan de lek, en Renke Rietveld van de Flexibele Pink hier bij aan.

Voor elkaar zorgen

Er werd er een oproep gezet op Facebook waarin vrijwilligers zich konden melden om de bezorgingen voor elkaar te krijgen. Mensen konden via de facebook pagina van “bij Aafke”  een persoonlijk bericht achterlaten met naam en adres, bij wie ze iets wilde laten bezorgen. En daar werd veelvuldig gehoor aangeven.

Intussen ontstond er een heel bezorgteam van enthousiaste vrijwilligers #samen sterk
In het totaal zijn er ruim 300 mensen in Krimpen aan de Lek verrast met een plantje.

Het was een hele organisatie om alle bloemetjes veilig op de juiste adressen te krijgen, en met elkaar en de veilige afstand van 1, 5 meter in acht te nemen. Maar in liefde naast de ander staan is zo belangrijk. Dus eindig ik met de begintekst. ZORG EEN BEETJE VOOR ELKAAR. Wat een geweldig initiatief! Met dank aan alle bovengenoemde bedrijven en  de vrijwilligers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio