Voorjaarsconcert ‘A letter from Crescendo’

Krimpen aan de Lek – Op 14 april geeft het SBO van Crescendo weer een concert.
Het voorjaarsconcert wordt gegeven in de sporthal de Walvis in Krimpen aan de Lek. Het SBO heeft zich al meerdere malen bewezen als professioneel kundig en meeslepend in de uitvoering van klassieke stukken. Met de solisten Pierre Volders op de trombone en Maaike van den Dool op fluit belooft het weer een geweldige uitvoering te worden.

Op Maandagavond klinken de muziekinstrumenten zuiver in de acoestiek van de Ontmoetingskerk in Krimpen aan de Lek .
Het SBO is druk met repeteren. Elke noot wordt serieus genomen. Elk instrument heeft zijn eigen stuk muziek, met zijn eigen uitvoering. Tezamen vormen zij één prachtig geheel van klanken.
Uitgebracht door de muzikanten, samen gebracht door de vaste dirigent Carlo Balemans die met zijn ‘die dada dom takke ta’ aangeeft hoe de noten moeten klinken. Sneller, zachter, harder, fluisterd.
Er is diepe concentratie bij de muzikanten, de stukken zijn moeilijk en het tempo snel. Maar ze volgen de aanwijzingen van hun dirigent perfect en snel op. Inmiddels zijn dirigent en orkest goed op elkaar ingespeeld. Er is duidelijk respect voor Carlo Balemans en problemen zijn er om opgelost te worden, niet om over te zeuren. Dit haalt het beste in de muzikanten naar boven.

Pierre Volders (trombone)

Pierre Volders
Foto: J. Rietveld © Regio Online

Er staan dit keer twee dirigenten voor het orkest. Oud-dirigent van het SBO Pierre Volders, die tien jaar geleden vertrok als dirigent, is speciaal voor het voorjaarsconcert weer even terug en speelt een solo op zijn trombone.
Balemans en Volders kennen elkaar al bijna hun hele leven en zijn goed op elkaar ingespeeld.
Tussen de oefenstukken door overleggen zij over hoe een partij het beste tot uiting komt en gespeeld kan worden. Zij vullen elkaar daarbij goed aan.

Dirigent Carlo Balemans en Pierre Volders in overleg
Foto: J. Rietveld © Regio Online

Dat Pierre Volders fantastisch  trombone kan spelen blijkt wel uit de solo die hij weg geeft en de extra verrassingen die hij toevoegt en vraagt van de muziekanten. Wat het geheel nog mooier en spannender doet klinken.
Pierre geniet er zelf ook erg van. Hij vind het leuk om weer voor het SBO te staan en mee te spelen.
Ook hij heeft de ‘tie tata tie, pam pam’ termen die direct begrepen worden door de leden van het orkest. Pierre is dan ook niet ‘de eerste de beste’.

Pierre werd geboren te Breda op 2 mei 1972. Toen hij 6 jaar was ging hij bij de muziekvereniging St. Joris te Dorst. Daar kreeg hij les op euphonium, maar stapte na 6 jaar over op de trombone.
Pierre ging na de middelbare school naar het Rotterdams Conservatorium waar hij de trombone studeerde en masterclasses volgde, waarna hij in 1998 cum laude afstudeerde op het vak trombone.
Volders speelde al bij het Nederlands Ballet Orkest en als solotrombonist bij het Rotterdams Filharmonisch Orkest en is oprichter van het Nieuw Trombone Collectief.
In het najaar van 2011 is Pierre overgestapt naar het Conservatorium van Amsterdam. Daar is hij nu hoofdvakdocent trombone en vertegenwoordiger van de vakgroep.
Als dirigent is Pierre momenteel werkzaam bij muziekvereniging Amicitia in zijn woonplaats Landsmeer en sinds juni 2009 is hij dirigent van Amsterdam Brass.
Na zijn studie werd Pierre benoemd tot hoofdvakdocent trombone aan het Conservatorium van Rotterdam. In het najaar van 2011 maakte hij de overstap naar het Conservatorium van Amsterdam, waar hij tegenwoordig hoofdvakdocent trombone en vakgroep vertegenwoordiger is.

 

Solist Maaike van den Dool (dwarsfluit)

Maaike van den Dool
Foto: J. Rietveld © Regio Online

Maaikes eerste muziekervaring begon zoals voor velen met 2 jaar algemene muzikale vorming op de blokfluit bij juffrouw Lies. Al snel besloot ze dat dwarsfluit het instrument moest worden waar ze mee door wilde gaan en wat ze nu alweer 17 jaar met plezier bespeeld. Maaike behaalde haar A, B en C diploma dankzij de lessen bij Annet Mueller. In het SBO speelt Maaike nu 14 jaar, nog steeds met groot plezier, waar naast het muziek maken met elkaar het sociale aspect er ook voor zorgt dat de maandagavond altijd gereserveerd blijft voor de repetities met het SBO. Maaike ronde vorig jaar haar studie geneeskunde af en werkt sinds november als arts assistent geriatrie in het Maasstad ziekenhuis.

Voorjaarsconcert

Het voorjaarsconcert A letter from Crescendo, laat u meenemen in de muziek uit verhalen en berichten door dit uitstekende orkest. Een muzikale show met een gevarieerd programma en verschillende acts. U wordt meegenomen in de muziek uit verhalen zoals de beroemde muzikale vertaling van Lord of the Rings. Een mooie gelegenheid voor een geweldige avond uit.

De uitvoering is op 14 april in de sporthal de Walvis (Groenland 37) in krimpen aan de Lek.

Kaarten zijn voor €8,50 beschikbaar via http://www.crescendokrimpen.nl/events/voorjaarsconcert-sbo-2

De kaarten zijn ook verkrijgbaar aan de deur. Deze kosten €10,-.

Kinderen tot en met 12 jaar €4.

Het concert begint om 20.00u
De deuren gaan open om 19.30u

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Mevrouw Brahms blijft actief met Digimaatjes van Welzijn Capelle

Capelle aan den IJssel - Mevrouw Brahms, Fins van geboorte, kwam ooit naar Nederland voor de liefde. Haar man dementeerde en overleed onlangs, haar...

Webinar Hoe vertellen we het de kinderen!

Leiden - Het Centrum voor Jeugd en Gezin organiseert in juni het webinar ‘Hoe vertellen we het de kinderen’ voor ouders die gaan scheiden...

Gewelddadige berovingen zorgen voor aanhoudingen Minderjarige

Rotterdam - Sinds maart dit jaar vonden meerdere berovingen plaats in Rotterdam Beverwaard. Afgelopen week escaleerde dit en werd er bij twee berovingen aan...

Woningen Dirkslandstraat beschoten

Rotterdam - Vannacht rond 02.30 uur werden bewoners van de Dirkslandstraat in Rotterdam opgeschrikt door meerdere schoten. De politie kon even later in de...

B en W ‘swingen mee’ met Eurovisie Songfestival-campagne #SWINGALONG

Rotterdam - In het Stadhuis van Rotterdam gingen vorige week de voetjes van de vloer. Het voltallige college van B en W danste mee...

Expositie in Zuidplas: WIJ… doorbreken de cirkel van geweld

Zuidplas - Wandel langs de bijzondere expositie WIJ, die huiselijk geweld en kindermishandeling onder de aandacht brengt en terug wil dringen. Van 10 mei...

Breng woonerf weer terug in Krimpen voor verkeersveiligheid

Krimpen aan den IJssel - Leefbaar krimpen heeft een motie aangekondigd waarin wordt gevraagd het woonerf in Krimpen aan den IJssel weer in ere...

Ben jij de Stem van Krimpen?

Heb je ze al gezien? We posten regelmatig op onze socials, Facebook, Instagram en Twitter onderwerpen die leven in Krimpen. Bijvoorbeeld de nieuwe jonge...