16.7 C
De Bilt

Voorkeur nieuw Crimpenersteyn door omwonenden, De Zellingen en gemeente

Het college heeft het voorstel over de stedenbouwkundige kaders voor de nieuwbouw van Crimpenersteyn aangeboden aan de gemeenteraad. Na een uitgebreid participatietraject met omwonenden komt het college tot een voorstel over de stedenbouwkundige randvoorwaarden voor de nieuwbouw. Dit voorstel is samen met omwonenden en initiatiefnemer De Zellingen gemaakt.

Het huidige Crimpenersteyn is aan vernieuwing toe

Het gebouw is verouderd en voldoet niet meer. De manier waarop De Zellingen zorg wil verlenen aan inwoners met een zorgindicatie is veranderd. In het nieuwe Crimpenersteyn worden mensen niet langer opgenomen in een instelling. Maar verhuizen ze naar een geschikte woning in een veilige omgeving.

De nieuwbouw is belangrijk voor onze gemeente

Wethouder Hugo van der Wal (portefeuillehouder): “We zien dat de behoefte aan dit type woningen de komende jaren stijgt. Met alleen de vervangende nieuwbouw van Crimpenersteyn zijn we er helaas nog niet. Maar het is een belangrijke stap! We zijn daarom blij dat we samen met De Zellingen en omwonenden tot dit gedragen voorstel zijn gekomen.”

2 zorgconcepten: 24-uurstoezicht en wonen met een Plus

De Zellingen: ‘’Met de 2 zorgconcepten (wonen met 24-uurstoezicht en wonen met een Plus) willen we bijdragen aan het behoud van levensplezier van ouderen met een zorgvraag. Door in het nieuwe Crimpenersteyn ruimte te creëren voor ontmoeting met buurtgenoten dragen we bij aan het tegengaan van eenzaamheid onder ouderen. En het creëren van een buurt die naar iedereen die daar woont of werkt omkijkt.’’

Zorgen over groen en hoge gebouwen

In het begin van het haalbaarheidsonderzoek leefden er veel zorgen bij omwonenden. Dit ging vooral over het verdwijnen van groen of te hoge gebouwen. Na veel overleg tussen hen, de gemeente en De Zellingen hebben we alle belangen een plek kunnen geven. Het college spreekt haar waardering uit voor de inzet van omwonenden en De Zellingen.

Na goedkeuring van de gemeenteraad werkt De Zellingen het plan samen met de gemeente en omwonenden verder uit. Daarna beginnen we met de bestemmingsplanprocedure. We hopen dat de bouw in 2024 kan starten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio