23.7 C
De Bilt

Voorlichtingsbijeenkomsten over Inclusie & Non-Discriminatie in Krimpenerwaard

Stichting iDb organiseert in samenwerking met gemeente Krimpenerwaard en de Bibliotheek Krimpenerwaard twee voorlichtingsmiddagen over Inclusie & Non-Discriminatie. De voorlichtingsmiddagen vinden plaats op 14 en 18 juni in Bibliotheek Schoonhoven en Bibliotheek Bergambacht.

Dat het thema Inclusie & Non-Discriminatie een relevant en urgent thema is blijkt uit verschillende onderzoeken. Uit recente cijfers van het CBS blijkt bijvoorbeeld dat ruim één op de tien Nederlanders discriminatie heeft ervaren in 2023. Opvallend is dat slechts 11% van de mensen die zich gediscrimineerd voelden dit heeft gemeld bij een of meer instanties, terwijl het aantal meldingen veel hoger zou kunnen zijn.

Ook in de Krimpenerwaard zijn er in 2023 meldingen van discriminatie geweest op verschillende juridische gronden, zoals discriminatie op grond van handicap/chronische ziekte, leeftijd, godsdienst en herkomst/huidskleur.

Voorlichtingsmiddagen

Tijdens de voorlichtingsmiddagen gaan we dieper in op wat Inclusie & Non-Discriminatie inhouden en vertellen we wat het lokale discriminatiemeldpunt voor de deelnemers kan betekenen. Aan het einde van elke middag is er ruimte voor een nagesprek, waarin deelnemers hun eventuele ervaringen met discriminatie kunnen melden.

Het programma van deze middagen ziet er als volgt uit:

Programma

  • 14.00 uur – 14.30 uur: Inloop, met koffie, thee en lekkers
  • 14:30 uur – 15:30 uur: Voorlichting Inclusie & Non-Discriminatie door Stichting iDb
  • 15:30 uur – 16:00 uur: Nagesprek met ruimte voor meldingen en signalen

Deelname is gratis. Aanmelden kan via de link: www.exclusiefvoorinclusief.nl/agenda

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio