Vrijwilligers gezocht voor Veenweidepark

Ouderkerk a/d Ijssel – De stichting ‘Het Zuid-Hollands Landschap’ is op zoek naar vrijwilligers. Daarom nodigt zij op 24 februari iedereen uit die graag buiten de handen uit de mouwen steekt. In Ouderkerk aan den IJssel, tussen 10.00 en 12.00 uur, vertellen zij alles over de nieuwe vrijwilligersploeg ‘Veenweidepark’.

Veenweidepark

Onlangs is het gelukt om de laatste 14 hectare van het Veenweidepark aan te kopen van de provincie Zuid-Holland. De hectares liggen in Polder Veerstalblok tussen de Gouderakse Tiendweg en de Hollandsche IJssel. Hiermee is het hele park in beheer gekomen van de stichting Het Zuid-Hollands Landschap. Met elkaar willen ze ervoor zorgen dat het gebied vlakbij Gouda aantrekkelijk blijft voor bijzondere planten, dieren en natuurliefhebbers.

Visitekaartje

Wandelaars en fietsers genieten nu al volop van het typisch ‘oudhollandsche’ plaatje met weidevogels, bloemrijke percelen, koeien in de wei en wolkenluchten. Het park is ècht een visitekaartje voor de Krimpenerwaard. We gaan het nog aantrekkelijker maken door nieuwe voorzieningen als paden, een picknick-plek en informatieve voorzieningen aan te leggen. De nieuw aangekochte kruiden- en faunarijke grasland percelen worden nog niet direct opengesteld voor wandelaars. Dit om de percelen goed te laten ontwikkelen naar de gewenste natuurdoelstellingen. 

Help mee!

Het beheer wordt graag samen met vrijwilligers en buurtbewoners uitgevoerd. U kunt actief deelnemen aan onderhoudswerkzaamheden, zoals het onderhouden van broeihopen voor de ringslang, het opschonen van poelen en het maaien van het Laarzenpad.

Werkdagen

De werkzaamheden worden één keer in de 2 weken uitgevoerd op zaterdagochtend. De terreinbeheerder geeft bij de start aan welke werkzaamheden die ochtend uitgevoerd kunnen worden. Voor het onderhoud wordt handgereedschap gebruikt. Uiteraard met uitleg en begeleiding, waardoor steeds meer zelfstandig gewerkt kan worden door de groep.

Aanmelden informatiebijeenkomst

In de ochtend van 24 februari, wordt tussen 10.00 en 12.00 uur verteld over de plannen en de werkwijze. Het is mogelijk om u direct als vrijwilliger op te geven. Aanmelden voor de informatiebijeenkomst kan via regio-veenweiden@zhl.nl. De locatie is de werkschuur aan de Schaapjeszijde (t.h.v. huisnummer 4) in Ouderkerk aan den IJssel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img