15.5 C
De Bilt

Burgemeester Vroom: 7 mensen in laatste dagen overleden aan Corona

Krimpen aan den IJssel – De GGD heeft gemeld aan burgemeester Martijn Vroom, dat in de afgelopen dagen 7 mensen uit Krimpen aan den IJssel aan Corona zijn overleden. Op zijn Facebookpagina spreekt de burgemeester zijn medeleven en verdriet uit over het verlies van zoveel Krimpenaren in korte tijd. Hij wenst alle naasten veel sterkte met hun verlies.

Aansporing mensen

Burgemeester Vroom hoopt dat dit droevige nieuws nogmaals een aansporing voor mag zijn voor iedereen om zich aan de richtlijnen en maatregelen te houden: “hou afstand, was je handen, volg de regels. Alleen sámen..!”

Geen specifieke groepen

Al eerder liet Vroom weten dat er geen specifieke groepen mensen zijn aan te wijzen die voor snellere verspreiding van het virus hebben gezorgd. Steeds laat hij weten dat iedereen daarin zijn of haar verantwoordelijkheid heeft. Hoewel er op specifieke kerken in Krimpen veel kritiek is, is Vroom als burgemeester gebonden aan de grondwet, zo liet hij eerder al weten. Ondanks de vele kritiek die persoonlijk aan hem wordt gericht, kan hij feitelijk aan die situatie niets veranderen.

Geen besmettingshaard

Ook heeft Vroom al vaker laten weten dat er bij genoemde kerken niet specifiek een besmettingshaard valt vast te stellen door de GGD, maar wel vindt hij het jammer dat enkele kerken niet hun maatschappelijk verantwoordelijkheid willen nemen. Saamhorigheid is nu belangrijker dan ooit, vandaar dat Vroom nog eens verwijst naar de site van de Rijksoverheid met de laatste maatregelen: Rijksoverheid – De Nederlandse maatregelen en aanpak

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio