12.7 C
De Bilt

Waar is dat feestje? Geen 75 jaar vrijheid voor alle inwoners Krimpen!

Krimpen aan den IJssel – Krimpens Belang vroeg zich onlangs af welke activiteiten in het teken van 75 jaar vrijheid in onze gemeente georganiseerd gaan worden. Navraag hierover bij het college in de vorm van schriftelijke vragen leverde veel verbazing op. Wat bleek, een waardig en feestelijk evenement voor alle inwoners op 5 mei ontbreekt, waardoor 75 jaar vrijheid in Krimpen niet in verbinding gevierd wordt.

Wethouders Jaarsma vindt bevrijdingsvuur voldoende

Wethouder Jaarsma (evenementen) reageerde hierop dat zij de viering van 5 mei ingevuld heeft met het binnenhalen van het vrijheidsvuur waaraan lokale hardlopers mee kunnen doen. Ze heeft er alle hoop en vertrouwen in dat op deze wijze alle inwoners in verbinding met elkaar 75 jaar vrijheid zullen vieren.

Viering 75 jaar vrijheid in Nederland

Krimpens Belang ervaart 2020 als een bijzonder jaar omdat in heel Nederland op 5 mei 75 jaar vrijheid gevierd wordt. Vrijheid vieren wij omdat dit niet vanzelfsprekend is, dagelijks zien wij de verschrikkelijke beelden op televisie van landen waar generaties opgroeien die nog nooit één dag of zelfs één uur in vrijheid hebben kunnen leven.

5 mei vier je samen

Op 5 mei viert heel Nederland dat wij in vrijheid leven. We vieren met elkaar dat we in 1945 bevrijd zijn van oorlog en onderdrukking. 5 mei is ook een dag om ons samen te bezinnen op het belang van vrijheid en om ons met elkaar te realiseren dat vrijheid kwetsbaar is. Ook in Krimpen!

Veel geld naar weinig en geen feest voor iedereen

“Laten we voorop stellen dat Krimpens Belang enthousiast is over alle activiteiten die in dit bijzondere jaar wel georganiseerd worden. “Met grote verbazing hebben wij kennis genomen dat een waardig en feestelijk evenement voor alle inwoners ontbreekt”, aldus Sethi Plaisier van Krimpens Belang. Wij zien dat bij een totaalbudget van ruim € 75.000 er 42% uitgegeven wordt aan een projectteam en een bedrag van € 20.000 voor de aanschaf van een klok. Dit is een totaalbedrag van € 51.000 die besteed had kunnen worden aan activiteiten voor de gehele gemeenschap. Maar, nog belangrijker: “Waar is de viering van 75 jaar vrijheid voor alle inwoners van Krimpen op 5 mei?”, aldus Krimpens Belang tijdens de raadsvergadering van 6 maart jl.

Reactie Jaarsma

Wethouder Kirsten Jaarsma (evenementen) reageerde hierop dat zij de viering van 5 mei ingevuld heeft met het binnenhalen van het vrijheidsvuur. Ze heeft er alle vertrouwen in dat op deze wijze alle inwoners met elkaar in verbinding 75 jaar vrijheid zullen vieren.

Voeling met de samenleving

Onze redactie heeft inmiddels uit verschillende bronnen vernomen dat de voeling met de Krimpense samenleving lijkt te ontbreken bij wethouder Jaarsma en het huidige college. Krimpen Presents zorgt in ieder geval nog voor een mooi initiatief. Zij organiseren een bevrijdingsdiner op het Krimpenerwaard college van 16.00 tot 19.00 uur met de jongeren van toen en nu.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio