13.8 C
De Bilt

Waterige Winterfair toch druk bezocht

Ouderkerk aan den IJssel – De Winterfair Ouderkerk van 2017 zit er op. Deze negende, waterige editie kenmerkte zich vooral door hagel, natte sneeuw en regen. Vrijdag leek het sfeervolle feestje, geheel in Charles Dickens stijl, daardoor nog in het water te vallen, maar toch kijken organisatoren en deelnemers zeer tevreden terug op het geheel.

© Regio Online

Geen regen houdt ons tegen

Ondanks alle nattigheid waren veel deelnemers verbaasd over de drukte die er toch nog was. Vrijdagmiddag en avond liepen de meesten weliswaar een ‘snel rondje’ om de sfeer te proeven, maar bleven nog niet echt bij de kraampjes en attracties hangen. Eén bezoeker liet ons weten: “geen regen houdt ons tegen en morgen komen we gewoon weer terug.”

Gezellige drukte ondanks waterige kou

En of de mensen terugkwamen. Vooral zaterdagmiddag, toen het rond een uur of twee opklaarde, werd er volop geshopt, gegeten en gefeest. Hoewel het nog waterig koud aanvoelde, bleven de bezoekers maar komen. De sfeer was erg goed, waarbij ook de diverse optredens van koren en muziek aan bijdroegen.

© Regio Online

Veel lof voor vrijwilligers

De organisatie van de Winterfair liet weten dat er nog nooit zoveel vrijwilligers hadden meegewerkt als dit jaar. Ruim 100 mensen hebben zich belangeloos ingezet om er een succes van te maken. De organisatoren van de Winterfair hebben dan ook niets dan lof voor deze mensen. Ook burgemeester Roel Cazemier kwam vrijdagavond de sfeer polsen. Hij roemde de initiatieven van de inwoners van de dorpskernen van de gemeente Krimpenerwaard en de kracht die daarvan uitgaat. Zij maken dit soort festiviteiten mogelijk.

 
© Regio Online

Foto’s voor later

Regio Online mocht dit jaar de fotoreportages verzorgen en kon een mooie impressie van de sfeer maken. Ook wisten zij vele bezoekers op camera vast te leggen. Op www.beeldbankregioonline.nl is een volledig fotoverslag terug te vinden en u kunt zichzelf, kinderen en/of kleinkinderen daar ook zomaar terugvinden. Tegen een kleine vergoeding zijn foto’s te downloaden als leuke herinnering.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio