9.3 C
De Bilt

Waterleidingbreuk spoelt gedeelte IJsseldijk Krimpen weg

Krimpen aan den IJssel – Aan de IJsseldijk in Krimpen aan den IJssel is vanochtend door een waterleidingbreuk een gedeelte van de dijk aan de binnenzijde weggespoeld. De brandweer meldt op haar Facebookpagina een flinke waterlekkage.

Lossen lading oorzaak waterleidingbreuk

De waterleidingbreuk lijkt volgens de brandweer veroorzaakt te zijn door een vrachtwagen die zijn stempels moest uitzetten om een lading te lossen. Vermoedelijk is onder druk van de stempel de leiding gesprongen, wat een kleine modderstroom teweeg bracht en een gat aan de binnenkant van de dijk veroorzaakte.

90 woningen zonder water

Waterbedrijf Oasen heeft inmiddels het lek gedicht. Ook het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard is aanwezigheid om de schade aan de dijk te beoordelen en te herstellen. Op dit moment zitten 90 aansluitingen zonder drinkwater. Reparatie gaat waarschijnlijk tot het einde van de dag duren.

Afgesloten voor verkeer

Om verdere schade aan de dijk uit te sluiten is voorlopig de dijk tussen de Omloop en Groenendaal afgesloten voor alle verkeer. Zodra Oasen klaar is met repareren van de waterleiding, gaat er een aannemer de dijk repareren met klei.

Dijk is veilig

De dijk is ook met de huidige schade veilig. De beschadiging zit aan de binnenkant van de dijk. De buitenkant van de dijk kan het water goed tegenhouden.De verwachting is dat de dijk uiterlijk morgen is gerepareerd. De weg blijft tot die tijd afgesloten.

Verdere informatie over het verloop van de reparatie aan de waterleiding vindt u op https://waterstoring.nl/storing/367215

Bron: Brandweer Krimpen aan den IJssel en Hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio