9.8 C
De Bilt

Wegwijs op het internet en digitaal wijzer dankzij de Bibliotheek Krimpenerwaard

Je ontkomt er eigenlijk niet meer aan. Voor steeds meer zaken wordt ervan uitgegaan dat je de weg weet op het internet. Omdat lang niet iedereen hier behendig in is, organiseert de Bibliotheek Krimpenerwaard regelmatig cursussen. Zowel voor beginners als voor gevorderden.

Internetcursus Klik&Tik

De cursus Klik&Tik helpt iedereen die dat wil op weg om te leren omgaan met de computer en internet. Deze cursus duurt 6 dagdelen, waarbij je zelf aan de slag gaat, met ondersteuning van deskundige vrijwilligers. Deelnemers van de afgelopen jaren waren altijd zeer tevreden en constateerden dat ze na de cursus hun terughoudendheid ten opzichte van internetgebruik hebben overwonnen.

DigiID

Gebruik je internet al en beschik je over een e-mailadres, maar ben je nog niet goed bekend met het gebruik van DigiD? Dan kun je terecht voor de cursus DigiD aanvragen. Deze duurt 2 dagdelen, doorgaans op de maandagmorgen.
Stap voor stap wordt uitgelegd hoe DigiD wordt aangevraagd, hoe DigiD wordt geactiveerd en waarvoor DigiD kan worden gebruikt. Ook wordt verteld wat je kan doen om de eigen gegevens veilig te gebruiken.

Een DigiD is een persoonlijk bewijs dat alleen voor jou is bestemd. Vergelijkbaar met een rijbewijs of een ID-kaart. Er wordt steeds vaker naar gevraagd, o.a. bij het aanvragen van toeslagen bij overheidsinstanties of bij het bekijken van gegevens van de zorgverzekeraar. En dat wil je toch het allerliefst zelf doen.

Stap gerust één van de vestigingen van de Bibliotheek Krimpenerwaard binnen en schrijf je in voor de cursus Klik&Tik of DigiD aanvragen.

De bibliotheek start beide cursussen bij voldoende inschrijvingen.

Mailen kan ook naar info@debibliotheekkrimpenerwaard.nl

Vermeld dan je naam, telefoonnummer en woonplaats.

De Bibliotheek helpt je op de digitale snelweg. Maak er vooral gebruik van; er zijn geen kosten aan verbonden.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio