22.1 C
De Bilt
vrijdag, 12 augustus 2022

De Wegwijzer in Krimpen vanaf 15 maart weer dicht door stijging besmettingen

Krimpen aan den IJssel – Ouders van wie de kinderen naar basisschool de Wegwijzer gaan in Krimpen, hebben vanmiddag bericht ontvangen dat de school vanaf maandag 15 maart weer haar deuren moet sluiten, zo liet Stem van Krimpen op haar Facebookpagina weten. Aanleiding zijn het hoge aantal besmettingen op de school.

Wegwijzer toont landelijk beeld

Op de Wegwijzer zaten inmiddels al 4 klassen in quarantaine. Hierop is in overleg met de GGD besloten de school vanaf maandag 15 maart voorlopig weer helemaal te sluiten. De gemeente Krimpen aan den IJssel en alle lokale sportverenigingen zijn ook ingelicht over dit besluit. Het landelijke beeld laat overigens ook een stijging van de cijfers zien. De Wegwijzer is dan zeker ook niet de enige of eerste school waar dit besluit, zo kort na de heropening, toch genomen moest worden.

Ouders en kinderen

Voor de kinderen is het soms heel verwarrend, voor veel ouder is het vooral lastig om op zulke korte termijn weer oplossingen te vinden. Voor de school zelf is het natuurlijk ook heel naar. Dit is niet wat zij voor ogen hadden. Helaas blijkt dat kinderen onder de 12 jaar toch een grotere rol spelen in het door kunnen geven van het virus dan aanvankelijk gedacht. Of vaccineren ook voor deze leeftijdsgroep de uiteindelijke oplossing zal zijn is afwachten. Zoals het er nu voorstaat zijn zij pas als laatste aan de beurt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio