21.7 C
De Bilt

Werkzaamheden aan de N228 bij Haastrecht

Haastrecht – De provincie Zuid-Holland voert van 19 februari tot eind mei 2018 werkzaamheden uit bij de N228 tussen Haastrecht en Hekendorp. De weg blijft open voor verkeer.

Verkeershinder

Op de locatie waar wordt gewerkt, is op werkdagen tussen 09.00 en 15.00 uur over een lengte van ca. 50 meter maar één rijstrook beschikbaar. Het verkeer wordt om en om doorgelaten door middel van verkeerslichten. Een verkeersregelaar springt bij indien nodig.

Fietsers

De werkzaamheden worden uitgevoerd vanaf het fietspad. Daarom wordt het fietspad afgesloten op de locatie waar wordt gewerkt tijdens werktijden (werkdagen tussen 09.00 en 15.00 uur). Fietsers en voetgangers worden indien nodig onder begeleiding van een verkeersregelaar over de rijbaan geleid. Buiten de werktijden is het fietspad vrij voor fietsers en voetgangers.

Werkzaamheden

De N228 tussen Haastrecht en Hekendorp ligt op een dijk. Op een aantal plekken dreigt het dijklichaam te verzakken. Om dit te voorkomen plaatst de provincie op 6 locaties zogenaamde buispalen aan de kant van de Hollandse IJssel. Deze zorgen ervoor dat de grond van het dijklichaam op zijn plek blijft. Daarnaast wordt op 2 plekken het talud aangevuld, afgewerkt en opnieuw ingezaaid met gras. De werkzaamheden worden per locatie uitgevoerd.

Planning

De werkzaamheden bij de N228 worden per locatie uitgevoerd en bestaan uit 8 fases. Op www.zuid-holland.nl/n228 staat een kaart met informatie over wanneer er op welke plekken gewerkt wordt.

Meer informatie

Vragen kunnen worden gesteld aan het Klant Contact Centrum van de provincie Zuid-Holland, te bereiken via  of op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur via 070-441 66 22.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio