13.9 C
De Bilt

Wethouder Bening bij Doortrapdagen

Krimpenerwaard – Op dinsdag 15 oktober vond bij de SWOS in Schoonhoven de terugkomdag plaats van de Doortrapdagen. Een groep van 20 deelnemers keek terug op de geslaagde eerste Doortrappendag die op 21 juni plaatsvond in de Krimpenerwaard. Er werd met elkaar gesproken over hoe de tips over veilig fietsen in de praktijk toegepast zijn. Na gezamenlijke ‘fiets-fit-oefeningen’ en een fietscheck sloot wethouder Bert Bening (verkeer) de middag af met een Doortrappen-film die is opgenomen in Schoonhoven.

Doortrapdagen met meerdere doelen

‘Doortrappen’ is een programma om fietsende ouderen langer mobiel te houden. Maar ook om hen bewuster te maken van hun fietsgedrag. Bijkomend voordeel is ook dat het goed is voor de sociale contacten.

De pilot voor de Krimpenerwaard in Schoonhoven

De eerste Doortrapdag werd uitgevoerd door de SWOS met ondersteuning van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland, Veilig Verkeer Nederland, de gemeente Krimpenerwaard en de Fietsersbond. Ook lokale samenwerkingspartners zijn aangehaakt zoals Anique van Barneveld (Cesar therapeut), Sportservice Krimpenerwaard en Boom Tweewielers Schoonhoven.  

Een Doortrappendag is maatwerk

De Doortrappendagen worden in nauw overleg afgestemd op de wensen van de deelnemers. Het programma kan starten met bijvoorbeeld theorie over verkeersveilig gedrag en handige tips en trucs over veilig op- en afstappen. Meestal wordt na een gezamenlijke lunch vervolgens een gezellige fietstocht gehouden.

Doortrappen in 2020 Lekkerkerk

De volgende Doortrappendag vindt plaats in het voorjaar in Lekkerkerk. De kosten voor deze dag bedragen 5 euro (inclusief koffie en lunch). Meer informatie en aanmelden kan via Stichting WON, tel.: 0180-522045.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio