21.7 C
De Bilt

Wethouder D’66 stapt uit college Capelle aan den IJssel van

Capelle aan den IJssel – Wethouder Josien van Cappelle (D’66) is heeft gisteren, 23 januari, besloten om haar positie ter beschikking te stelen. Zij is per direct uit het college van B&W gestapt. Er was een groot verschil van inzicht ontstaan, door een dossier over stichting BLICK op onderwijs.

Ook Krimpen aan den IJssel betrokken

Eind vorig jaar werd door de college’s van Capelle en Krimpen aan den IJssel besloten tot het onderzoek, uitgevoerd door een extern bureau. Hierbij werd gekeken naar het functioneren van BLICK. Hierbij werd ook het College van Bestuur, de Raad van Toezicht en het samenwerkingsverband met de gemeentebesturen onder de loep genomen.

Voorstel Commissaris van de Koning

D’66 had een sterke voorkeur voor bemiddeling, gebaseerd op onderzoek naar de onderlinge verhoudingen, zoals Commissaris van de Koning Jaap Smit had voorgesteld. Het verschil van inzicht hierover met Leefbaar Capelle en de VVD was echter veel te groot. Volgens Van Capelle restte haar niet anders dan af te treden. Haar portefeuilles zullen verdeeld onder de wethouders Hartnagel, Van Sluis, Faassen en Meuldijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio