17.6 C
De Bilt

Wie biedt onderdak aan gebruikers met sloop bedreigde Onderdak?

Krimpen aan den IJssel – Het gebouw het Onderdak houdt de gemoederen al jaren bezig in de Hollandsche IJsselgemeente onder de rook van Rotterdam. Het Onderdak was ooit bedoeld voor huisvesting van o.a. jeugd- en jongerenwerk en bood ook plaats aan verschillende verenigingen. De laatste gebruikers zijn het YMCA, de Jeugdnatuurwacht, Crimpen-Inn en Stichting Veteranen. Afgelopen juni is echter door de gemeenteraad besloten over te gaan tot sloop van het gebouw.

Sloop Onderdak beste optie

Sloop van het Onderdak bleek na grondig onderzoek de beste optie te zijn. Renovatie zou teveel kosten met zich meenemen. Daarnaast bleek het aantal huidige gebruikers te klein om grote investeringen te rechtvaardigen, aldus de Krimpense coalitie bestaande uit Stem van Krimpen, Leefbaar Krimpen, VVD en D66.

Krimpens Belang pleit voor oplossing

De fractie van Krimpens Belang heeft wethouder Neeleman van D66 gevraagd om de sloop van het Onderdak uit te stellen, totdat er een goede, alternatieve locatie is gevonden voor de huidige gebruikers. Zij moeten het Onderdak voor 31 december 2019 hebben verlaten en zoeken verwoed naar nieuwe huisvesting. Volgens Tom Janse van het YMCA krijgen zij hierbij geen ondersteuning van de verantwoordelijk wethouder. Het amendement hierover van de kleine fractie kon op geen enkele steun rekenen in de raad.

Huisvesting eigen verantwoordelijkheid

Het vinden van huisvesting is volgens wethouder Neeleman de verantwoordelijkheid van de partijen zelf, laat Tom Janse weten. De Tuyter zou een prima oplossing kunnen bieden, maar zou te weinig opslagruimte bieden voor materialen van de huidige gebruikers van het Onderdak. Zij hebben nog 3 maanden om een alternatief te vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio