14.8 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Wijkagent roept bezoekers Surfplas op kleren aan te houden

Krimpenerwaard – Een markante Instagram post van de wijkagent in Krimpen aan den Lek heeft de nodige media aandacht gekregen. De Surfplas is onderdeel van de gemeente Krimpenerwaard bij de woonkern Krimpen aan de Lek. Het gebied grenst ook aan naburige gemeente Krimpen aan den IJssel.

Toch met enige regelmaat wordt er melding gedaan van mensen die naakt rondlopen bij de Surfplas, terwijl het gebied niet voor naaktrecreatie is ingericht. Vervelender en onbeschofter zijn de mensen die dan ook nog een willen bewijzen wat ze met hu geslachtsdeel kunnen door zich zelf te bevredigen.

Wijkagent over ongewenst gedrag rond Surfplas

“De surfplas is niet de juiste plek om naakt te lopen of om te masturberen. De boete voor naakt lopen is 380 euro. Voor het masturberen in het openbaar geldt artikel 239 Wetboek van Strafrecht en daar staat een gevangenisstraf op van maximaal 3 maanden of een geldboete van de 2e categorie”, aldus de wijkagent.

De ‘opgewonden standjes’ kunnen in ieder geval op extra aandacht van politie en handhavers rekenen. Bezoekers die mensen naakt aantreffen of zien masturberen wordt opgeroepen de politie te bellen op 0900-8844 en een goede beschrijving van de exacte locatie en de persoon in kwestie te geven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio