14.1 C
De Bilt

Winkels mogen vanaf nu iedere zondag open in Krimpen

Krimpen aan den IJssel – Donderdag 13 december 2018 is een historische dag geworden voor de gemeente, zo bleek tijdens de raadsvergadering die avond. De motie voor Zondagsvrijheid kwam ter stemming en is met 13 tegen 7 stemmen aangenomen. Vanaf nu mogen winkels in Krimpen aan den IJssel iedere zondag tussen 12.00 en 18.00 uur open.

Verkiezingsbelofte ingelost

Hiermee komen coalitiepartners Stem van Krimpen, Leefbaar Krimpen, D66 en VVD een  belangrijke verkiezingsbelofte na. Zij werden in de motie ook gesteund door Krimpens Belang. Hiermee kwam het aantal voorstemmers op 13.

Rustdag op zondag voor christelijke partijen

Zoals te verwachten was konden de SGP, het CDA en de Christen Unie zich niet in de motie vinden. Voor hen blijft de zondag toch vooral een dag van rust, die zij in God’s dienst willen stellen. De coalitie heeft begrip voor dit standpunt geuit, maar wil dat de vrijheid om te kiezen voor iedereen geldt. Wel is het zo dat door winkeltijden tussen 12.00 en 18.00 uur te houden, dit zo min mogelijk verstoring met de kerkgang oplevert.

PvdA doet even niet mee

Hoewel in de raadsvergadering meerdere belangrijke punten aan de orde waren, was genoemd agendapunt zeker historisch te noemen. De PvdA had aangegeven ‘neutraal’ in de discussie te staan. De partij was ook afwezig bij de raadsvergadering. Wel enigszins bevreemdend dat een partij niet echt een mening lijkt te hebben, of wellicht verdere imagoschade hoopt te voorkomen. Dat is echter een aanname en geen feit. Wellicht had de eenmanspartij belangrijkere of dringende privézaken.

Veel werk verzet door wethouder Timm

Wethouder Timm (VVD) heeft in de afgelopen maanden veel werk verricht, waardoor de winkeliers al vanaf eind oktober , op basis van een tijdelijke vergunning, de deuren konden openen op de zondag. Timm heeft veel tijd en energie gestopt in het proces, hield diverse inspreekavonden en kwam uiteindelijk met een gewogen collegebesluit naar de raad.

Het is aan de inwoners van Krimpen aan den IJssel en aangrenzende gemeenten om een succes te maken van de mogelijkheid nu ook op zondag te kunnen winkelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio