17.5 C
De Bilt

Woning Acacia gesloten door loco-burgemeester Krimpen na beschietingen

Op donderdag 21 juli 2022 is op bevel van loco-burgemeester Van der Wal een woning aan de Acacia in Krimpen aan den IJssel voor 2 weken gesloten. De loco-burgemeester heeft het pand gesloten op grond van artikel 175 van de Gemeentewet.

De woning is beschoten met een vuurwapen

In de nacht van zaterdag 16 juli en in de vroege ochtend van maandag 19 juli is de woning aan de Acacia beschoten met een vuurwapen. De politie onderzoekt het incident. Ook onderzoekt de politie of er verbanden zijn met andere incidenten in de regio. Meerdere woningen in Rotterdam werden de afgelopen nachten beschoten. De loco-burgemeester neemt dit incident daarom zeer hoog op. Loco-burgemeester Hugo van der Wal: “Ik betreur deze beschieting ten zeerste en leef mee met de slachtoffers en de omwonenden.”

De woningsluiting voorkomt gevaar voor de omgeving

Dit geweldsincident is een ernstige verstoring van de openbare orde en veiligheid en heeft een negatieve invloed op het openbare leven en het woon- en leefklimaat. De loco-burgemeester heeft het pand gesloten voor een periode van 2 weken. Dit is ter bescherming van de omgeving én om herhaling te voorkomen. Ook is het belangrijk om hiermee meer onschuldige slachtoffers te voorkomen. De politie heeft een bewakingscamera in de straat geplaatst. De komende 2 weken onderzoeken we welke aanvullende maatregelen nodig zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio