17.5 C
De Bilt

Breng woonerf weer terug in Krimpen voor verkeersveiligheid

Krimpen aan den IJssel – Leefbaar krimpen heeft een motie aangekondigd waarin wordt gevraagd het woonerf in Krimpen aan den IJssel weer in ere te herstellen. Burgerlid Daniel Ratzon: “Kinderen hebben recht op een veilige plek om buiten te kunnen spelen. Daarnaast draagt het buitenspelen bij aan een goede ontwikkeling van kinderen. We zien nu dat er teveel door onder andere bezorgdiensten te hard wordt gereden in straten, zelfs als deze een 30 km zone is.”

Het oude woonerf terug

Ratzon vervolgd: “Daarom pleiten wij voor het opnieuw instellen van het al oude woonerf. De regels voor een woonerf zijn veel duidelijker: snelheid maximaal 15 km en voertuigen zijn “te gast” in de straat. Nu nog staat Krimpen bol van de 30 km zones. Op zich prima, maar een hoop van deze straten laten aan duidelijkheid te wensen over en zijn niet goed ingericht als 30 km zone. Ook Veilig Verkeer Nederland is voorstander van het opnieuw invoeren van het woonerf omdat dit veiliger is dan de 30 km zone.”

Niet alles op de schop gooien

Overigens hoeft van Leefbaar nu niet in een keer heel Krimpen op de schop. Ratzon: “Straten en wijken die met een simpele ingreep zijn om te vormen tot woonerf kunnen wat ons betreft snel worden aangepakt. Daar waar meer werk nodig is, is het begrijpelijk om te wachten tot het moment dat er al onderhoud gepland staat.”

Inwoners en verkeersveiligheid in eigen wijk

De motie roept ook op tot burgerparticipatie. Ratzon: “Enerzijds vragen wij van het college directe actie. Maar anderzijds vragen wij ook om de inwoners de mogelijkheid te geven om hun straat of wijk aan te dragen als woonerf. Wij vragen het college hier voor open te staan en dit actief te promoten.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio