12.7 C
De Bilt

Zijdeweg N475 in Ouderkerk aan den IJssel twee weken afgesloten

De provincie Zuid-Holland voert van 1 september tot en met 15 september werkzaamheden uit aan de Zijdeweg (N475) in Ouderkerk aan den IJssel. De weg is tijdens de werkzaamheden afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid.

Wat gaat er gebeuren?

Om deze weg in goede staat te houden voor de veiligheid van weggebruikers wordt de bovenste (asfalt) laag van de rijbaan waar nodig vervangen. Daarna worden de belijning en de vangrail aangepast.

Werktijden

De werkzaamheden aan de Zijdeweg worden uitgevoerd vanaf vrijdag 1 september (20.00 uur) tot vrijdag 15 september (6.00 uur). In het weekend van vrijdag 1 september (20.00 uur) tot maandag 4 september (6.00 uur) werken we dag en nacht door. Daarna werken we dagelijks tussen 20.00 en 6.00 uur, van maandag 4 september tot vrijdag 8 september en van maandag 11 september tot vrijdag 15 september.

Als het werk door (weers)omstandigheden niet klaar is, werkt de provincie in de nachturen van maandag 18 september tot vrijdag 22 september door op de Zijdeweg.

Wat merkt u van de werkzaamheden aan de Zijdeweg?

De Zijdeweg (N475) is tijdens de werkuren volledig afgesloten. Het wegverkeer wordt omgeleid. Tijdens de werkzaamheden is de Kerkweg alleen bereikbaar voor bestemmingsverkeer (eenrichtingsverkeer richting de N210) en busverkeer (Arriva). Hiervoor worden verkeersregelaars ingezet. Ambulance, brandweer en politie kunnen gebruik blijven maken van deze weg. Buiten de werkuren is de weg open.

Geluidsoverlast

Tijdens de werkzaamheden kunt u (geluid-)hinder ervaren.

Bereikbaarheid woningen/bedrijven

Bedrijven en woningen in Ouderkerk aan den IJssel blijven bereikbaar voor bewoners, bezoekers en leveranciers.

Kaartje omleiding Zijdeweg N475
Kaartje omleiding Zijdeweg N475 – Beeld: provincie Zuid-Holland

Omleidingen

Vrachtverkeer kan alleen via de IJsseldijk West door Krimpen aan den IJssel naar de provinciale weg rijden en van daaruit kiezen voor richting Rotterdam of richting Bergambacht. Gewoon bestemmingsverkeer kan via een eenrichtingsomleiding ook via de (oude) Kerkweg, Oudelandseweg, Kerkweg (bij De Loet) naar de provinciale weg toe rijden. Echter kan deze omleiding niet gebruikt worden om van de provinciale weg naar Ouderkerk te rijden.

Dan moet er via Krimpen aan den IJssel en de IJsseldijk-West worden omgereden. Via de dijk vanaf Gouda, via Gouderak, Lageweg kan natuurlijk ook. Voor vrachtverkeer geldt hier echter een vast doorgangsverbod op de IJsseldijk-Noord/Kattendijk ter hoogte van Schaapjeszijde.

Overigens is de afsluiting doordeweeks alleen in de avond en nacht (20.00 uur tot 06.00 uur), dus heeft verkeer overdag weer normale doorgang.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio